Vágólapra másolva!
Egy kanadai amatőrcsapat beperelte az észak-amerikai profi jégkorongligát (NHL), amely szerintük a szezon törlése ellenére köteles kiírni a döntősorozatot a Stanley-kupáért. 

A panaszosok azzal indokolták lépésüket, hogy annak idején, még 1892-ben Lord Stanley kormányzó azért alapította a kupát, hogy azt minden évben a legjobb együttes nyerje el, függetlenül attól, hogy a ligához tartozik-e az illető gárda. A NHL 2004/2005-ös idénye a klubtulajdonosok és a hokisok közötti bérvita miatt - története során először - teljesen elmaradt.

Ha Amerikában nem is, Ausztriában mindenképpen játszani fognak a jégkorong szupersztárjai, legutóbb például a cseh Jaromir Jagr jelentette be: vállalja a játékot az április 30-án kezdődő A csoportos világbajnokságon. "A hétvégén öt újabb játékos csatlakozik hozzánk, köztük Jagr is" - nyilatkozott Vladimir Ruzicka, a válogatott szövetségi kapitánya.

A New York Rangers kétszeres Stanley-kupa-győztes csatára a tengerentúli profiliga mostani szezonjának törlése miatt november óta az orosz Avangard Omszkban szerepelt, amellyel többek között a Bajnokcsapatok Európa Kupáját is megnyerte.

Ruzicka elmondta: csapatában 26 NHL-es hokis kap helyet, így az minden idők egyik legerősebb cseh válogatottja lesz. "Szurkolóink joggal várnak tőlünk sokat, ezért is jelentene óriási csalódást, ha érem nélkül térnénk haza Ausztriából" - fogalmazta meg a csapattal szembeni elvárásokat a szakvezető.