Vágólapra másolva!
Vas János újabb gólt szerzett az Amerikai Hokiligában (AHL) érdekelt Iowa Stars színeiben: a magyar csatár csapata utolsó felkészülési mérkőzésén talált be a végül hosszabbításban diadalmaskodó Omaha Knights ellen.

Az NHL-es Dallas Stars tartalékegyüttesében játszó Vas öt előidény-találkozón lépett jégre - egyszer a Dallasban, négyszer az Iowában -, utóbbiban összesen kétszer volt eredményes és adott két gólpasszt.

Az Iowa magyar idő szerint péntek hajnalban kezdi meg az AHL 2005-06-os szezonját, és fogadja Szuper Levente volt klubját, a Peoria Riverment.

Vége tért az észak-amerikai profi jégkorongliga (NHL) előidénye, amelyet százszázalékos mutatóval a San Jose Sharks nyert meg. Az utolsó játéknapon a New York Rangers a csehek világklasszis csatárának, Jaromir Jagrnak 4:12 perccel a vége előtt lőtt parádés találatával nyert a nagy rivális New Jersey Devils ellen. A svéd Michael Nylander góljával és két gólpasszával volt az est legjobbja.

A Pittsburgh Penguins 7-1-re ütötte ki a Washington Capitalst, Mario Lemieux két pontot gyűjtött, és végül négy előidény-összecsapáson összesen két gólt szerzett és adott kilenc gólpasszt (11 pont).

A St. Louis Blues a több mint 10 kilós túlsúlya miatt eltiltott és most visszatérő Keith Tkachuk hajrában szerzett találatával verte a Chicago Blackhawks csapatát.

eredmények, elődidény, utolsó játéknap
New York Rangers - New Jersey Devils 3-2
Pittsburgh Penguins - Washington Capitals 7-1
Montreal Canadiens - Ottawa Senators 0-3
St. Louis Blues - Chicago Blackhawks 2-1
Florida Panthers - Tampa Bay Lightning 4-0
Columbus Blue Jackets - Nashville Predators 1-4

Az előidényben a philadelphiai Jonathan Sim volt a legeredményesebb: nyolc gólt szerzett hét mérkőzésen. A pont- és gólpasszlistán az ottawai Jason Spezza végzett az élen, hét összecsapáson 13-szor készített elő találatot és végül 16 pontot gyűjtött.

Az alapszakasz magyar idő szerint csütörtök hajnalban rajtol.