Vágólapra másolva!
Második mérkőzésén sem kapott gólt Roberto Luongo, a Florida Panthers kapusa az észak-amerikai profi jégkorongliga (NHL) 2005/06-os idényében. A kanadai válogatottal 2004 áprilisában Budapesten járt világbajnok ezúttal a címvédő Tampa Bay Lightning ellen remekelt, mind a 27 lövést hárította. Luongo a nyitó napon az Atlanta Thrashers játékosainak eszén járt túl, így most már pályafutása 25. hibátlan mérkőzésén van túl.

Az Atlanta javított, ezúttal 7-3-ra nyert a Washington Capitals otthonában. A vendégeknél a szlovák Peter Bondra - aki a fővárosi együttes történetnek legeredményesebb hokisa - egy góllal és két gólpasszal zárt volt klubja ellen. Ugyanígy termelt honfitársa, Marian Hossa is.

A Pittsburgh Penguins ugyan büntetőkkel kikapott a Carolina Hurricanes otthonában, az viszont említést érdemel, hogy a vendégek első találata előtt a bíró adta a gólpasszt, ugyanis rajta változtatott irányt egy kísérlet, és került a pakk a helyzettel élő Ryan Malone elé.

A Chicago Blackhawks orosz fiatalja, Pavel Vorobjov sérülések miatt került be a San Jose Sharks elleni csapatba, és ha már bizonyítási lehetőséget kapott, kétszer eredményes volt, további egy találatot pedig ő készített elő.

A New Jersey Devils már 2-0-ra vezetett, aztán sorozatban öt gólt kapott Philadelphiában. A Flyers nyáron érkezett szupersztárja, a svéd Peter Forsberg két összecsapás alatt négy gólpasszt adott.

eredmények
Philadelphia Flyers - New Jersey Devils 5-2
Washington Capitals - Atlanta Thrashers 3-7
Carolina Panthers - Pittsburgh Penguins 3-2, büntetőkkel
Columbus Blue Jackets - Calgary Flames 1-3
Florida Panthers - Tampa Bay Lightning 2-0
Buffalo Sabres - Boston Bruins 4-1
Chicago Blackhawks - San Jose Sharks 6-3.