Vágólapra másolva!
Három győzelem elég volt ahhoz, hogy a Buffalo Sabres jégkorongcsapatának vezetői meggyőződjenek arról, jó kezekben van az együttes. Utoljára az 1984-85-ös szezonban akadt arra példa a Szablyásoknál, hogy ilyen remekül rajtoljanak (akkor zsinórban öt győzelemmel nyitott a gárda), most három siker után máris egy évvel meghosszabbította a klub Lindy Ruff vezetőedző szerződését.

Ruff kontraktusa így már 2007 nyaráig szól, jelenleg ő leghosszabb ideje, immáron nyolc esztendeje ugyanazon csapatnál regnáló tréner az NHL-ben.

A legutóbbi játéknapon a Buffalo nem volt érdekelt, de öt mérkőzést így is lejátszottak. Idegenben diadalmaskodott az Ottawa Senators, amely Daniel Alfredsson duplájának és Ray Emery kapus remeklésének köszönhetően 4-2-re verte a Montreal Canadienst, ezzel zsinórban negyedszer is győzött.

A Dallas Stars színeiben megszerezte első gólját Jussi Jokinen, a "csillagosok" 3-2-re felül is múlták a Phoenix Coyotes csapatát. APhiladelphia Flyers a Toronto Maple Leafs otthonában kapott leckét (4-2).

Tyler Arnason révén mindössze becsületgólra futotta a Chicago Blackhawks erejéből, a St. Louis Blues alaposan elhúzta a Szeles Város hokisainak nótáját (4-1). Az Edmonton Oilers elszenvedte első vereségét, a kanadai együttes a Los Angeles Kingstől kapott ki 3-1-re.

eredmények:
Montreal Canadiens - Ottawa Senators 2-4
Toronto Maple Leafs - Philadelphia Flyers 4-2
St. Louis Blues - Chicago Blackhawks 4-1
Dallas Stars - Phoenix Coyotes 3-2
Los Angeles Kings - Edmonton Oilers 3-1.