Vágólapra másolva!
A Pittsburgh Steelers nyerte a tengerentúli profi amerikaifutball-bajnokságot (NFL), miután a Super Bowl detroiti döntőjében 21-10-re nyert a Seattle Seahawks csapata ellen. A döntő legjobb játékosának (MVP) a Steelersben szereplő Hines Wardot választották.

XL Super Bowl:
Pittsburgh Steelers - Seattle Seahawks 21-10 (0-3, 7-0, 7-7, 7-0)

A Nemzeti főcsoport (NFC) első helyén kiemelt Seattle egészen a második negyed hajrájáig vezetett, ekkor azonban a pittsburghi irányító, Ben Roethlisberger maga ért el hatpontos (touch down) találatot, és ettől kezdve végig a Steelers vezetett.

A szünetben - amikor is a Rolling Stones adott koncertet a Ford Fielden 70 ezer néző előtt - sikerült még jobban összerázni a Pittsburghöt, amely a folytatásban magabiztosan kézben tartotta az összecsapást, és végül megérdemelten szerezte meg története ötödik Super Bowl trófeáját.

Óriási örömünnep tört ki Dél-Koreában, miután a Pittsburgh Steelers megnyerte a döntőt. Mindez nem az Egyesült Államokban eddigi pályafutásuk elismeréseként sztárolt Jerome Bettis futójátékos vagy Bill Cowher edzőnek szólt, hanem a mérkőzés legértékesebb játékosának választott Hines Wardnak, aki a távol-keleti ország fővárosában, Szöulban látta meg a napvilágot.

A dél-koreai lapok általában kiemelt terjedelemben foglalkoztak az eseménnyel, s szinte mindegyik óriási képet közölt címlapján a 29 éves szélső elkapóról, aki egyébként nevét koreaiul a jobb vállára tetováltatta. A helyi újságok arról is beszámoltak, hogy az amerikai apától és dél-koreai anyától származó Ward áprilisban - életében először - visszatér szülőföldjére, mert megígérte, édesanyjának adja a bajnoki címért járó aranygyűrűjét.

Ward 123 yardot hozó 5 elkapással - közte egy hat pontot érő touchdownnal - segítette csapatát a Seattle Seahawks felett aratott 21-10-es diadalhoz.

A mostani Super Bowl több rekordot is hozott: Roethlisberger, aki a jövő hónapban lesz 24 éves, lett minden idők legfiatalabb irányító-bajnoka, míg a legendás futójátékos, Jerome Bettis éppen szülővárosában gyűjtötte be első és egyben utolsó bajnoki címét. A Pittsburgh az NFL történetének első alakulata, amely utolsó, hatodik kiemeltként tudott győzni a Super Bowlon.