Vágólapra másolva!
A New York-i Nate Robinson nyerte a zsákolóversenyt az NBA houstoni All Star-gálájának második napján. Sikere már csak azért is figyelemre méltó, mert csupán 175 cm magas.

A döntőben a philadelphiai Andre Iguodalánál bizonyult jobbnak - a pontozók szerint minimális különbséggel (47-46). Az elődöntőben az atlantai Josh Smith-t és a memphisi Hakim Warrickot búcsúztatták a finalisták. Előbbi a tavalyi sikere után idén ismételni szeretett volna.

A hárompontosdobó-viadalban Dirk Nowitzki, a Dallas Mavericks német sztárja célzott a legpontosabban, a döntőben 25 kísérletéből 18 pontot ért el. A washingtoni Gilbert Arenas 16, Ray Allen, a Seattle Supersonics játékosa pedig 15 pontot gyűjtött. Az ügyességi versenyben Dwyane Wade, a Miami Heat kosarasa nyert.

Az egykori, illetve mostani férfi, valamint jelenlegi női sztárok alkotta triók küzdelméből a San Antonio csapata - a Steve Kerr, Tony Parker, Kendra Wecker hármas - került ki győztesen. Az internetes szavazók előzetes esélylatolgatása alapján ennek az együttesnek volt a legkevesebb esélye a végső sikerre.

A szurkolók az ellenfeleket, a Magic Johnson, Kobe Bryant, Lisa Leslie (Los Angeles), a Clyde Drexler, Tracy McGrady, Sheryl Swoopes (Houston) és a Dan Majerle, Shawn Marion, Kelly Miller (Phoenix) alkotta triókat jobbnak vélték.