Vágólapra másolva!
Már nyolc mérkőzésen van túl a San Diego Padres baseballcsapata ebben a hónapban, s az "Atyák" valamennyi meccsüket megnyerték. Hétfőn a Chicago Cubs volt az áldozatuk, akiknél ráadásul a csapat ásza, a 40 éves Greg Maddux állt a dobódombon.

A San Diego nyolcadik májusi sikere a hónap nyolcadik napján azt is jelentette, hogy immár kilenc mérkőzés óta veretlen a kaliforniai csapat, és a Chicago Cubs-ot négy vereséggel küldte vissza a Padres a "Szeles városba".

Külön emeli a hazaiak diadalának az értékét, hogy az április hónap legjobb National League dobójának választott Greg Maddux ellen érték el. A Cubs veteránja a bajnokság nyitóhónapjában öt mérkőzésén ötször könyvelhetett el győzelmet, azonban tegnap hamar véget ért a szereplése.

Madduxról kilencet ütött és hét pontot szerzett 2 2/3 inning alatt a Padres. Ekkor Dusty Baker, a Chicago edzője megelégelte a jelenkori baseball egyik legnagyobb sztárjának a kínlódását, és dobócserére határozta el magát. Madduxnak 2005. június 15. óta ez volt a legrövidebb fellépése. Akkor a Florida Marlins ellen vonulhatott szintén 2 2/3 játékrész elteltével zuhanyozni.

A San Diego a nagyszerű sorozatának köszönhetően a divízió utolsó helyéről már a harmadikra lépett előre. "Egyre magabiztosabbak vagyunk. Szeretem ezt a csapatot. Az bennünk a legjobb, hogy minden este más játékos a mérkőzés hőse. Ez nagy terhet vesz le a hátunkról, és így felszabadultan tudunk játszani." - összegezte a San Diegó-i siker titkát a hétfőn élete egyik legjobb meccsét játszó Dave Roberts. A gyorslábú outfielder három ütéssel, négy ponttal és három ellopott base-zel járult hozzá a győzelemhez.

A májusi sorozat:

május 1.San Francisco Giants - San Diego Padres4-10
május 2.San Francisco Giants - San Diego Padres3-5
május 3.Los Angeles Dodgers - San Diego Padres5-11
május 4.Los Angeles Dodgers - San Diego Padres0-3
május 5.San Diego Padres - Chicago Cubs1-0
május 6.San Diego Padres - Chicago Cubs2-1
május 7.San Diego Padres - Chicago Cubs6-3
május 8.San Diego Padres - Chicago Cubs8-3


San Diego Padres - Chicago Cubs 8-3

csapat

1

2

3

4

5

6

7

8

9

pont

ütés

hiba

Chicago

0

0

0

1

0

0

2

0

0

3

10

0

San Diego

2

0

1

4

0

0

0

1

x

8

14

0



Győztes dobó: Chris Young (3-2)
Vesztes dobó: Greg Maddux (5-2)
Home Run: CHC: Jacque Jones (5); SDP: Khalil Greene (6)