Vágólapra másolva!
Az Arizona Diamondbacks baseballcsapatának szurkolói ebben az idényben hozzászokhattak ahhoz, hogy gálaelőadást láthatnak, ha ászdobójuk, Brandon Webb áll a dobódombra. A New York Mets elleni mérkőzésen azonban a hazaiak sztárját is beárnyékolta kubai ellenlábasa: Alay Soler dobásai szinte elüthetetlennek bizonyultak szombat este.

Brandon Webb tegnapig 13 mérkőzésen nyolc győzelmet könyvelhetett el, és egyetlen vereséget sem szenvedett ebben a szezonban. Az arizonai dobó statisztikái is bizonyítják, hogy a liga legszűkebb elitjébe tartozik. A dobók egyik legfontosabb mutatója az ún. ERA (Earned Run Average), mely az ellenük szerzett kiérdemelt pontok átlagát jelenti kilenc inningre vetítve. Értelemszerűen annál jobb egy dobó, minél kisebb az ERA-ja. Webb mikroszkopikus 2,06-dal vezeti ezt a kategóriát!

Szombat éjjel is rendkívüli pitcher-teljesítményt láthatott 33.671 phoenixi néző. Azonban a show-t a sivatag közepén ezúttal nem Webb, hanem a vendég New York Mets újonca, Alay Soler szolgáltatta. A mindössze negyedik Major League mérkőzését játszó kubai végigdobta a kilenc inninget (complete game) - ami már önmagában bravúr -, és egyetlen pontot sem engedélyezett a Diamondbacks ütőinek. A hazaiak mindössze két ütést tudtak összehozni a 2 óra 14 percig tartó, a baseballban igen gyorsnak számító találkozón.

A nagyszerű győzelem után Solert a csapatból honfitársa, Orlando "El Duque" Hernandez, köszöntötte elsőként. "Ennyit jelentenek a kubai kapcsolatok." - jegyezte meg a "Báró" nevetve.

"Nagyon sokat jelent számomra, hogy egy olyan sikeres dobó, mint "El Duque" támogatását élvezem." - mondta a 26 éves Soler, aki 2003 novemberében dobbantott hazájából, ahol a nemzeti válogatottnak a tagja volt. Még ezt a szezont is egy Minor League (alsóbb szintű) csapatnál kezdte, és csak az után mutatkozhatott be a Metsben, hogy megkapta az amerikai útlevelét és a munkavállalási engedélyét.

Soler parádéját megelőzően 1994. július 7-én fordult elő utoljára a Metsnél, hogy újonc végigdobjon egy teljes mérkőzést...

Arizona Diamondbacks - New York Mets 0-5

csapat

1

2

3

4

5

6

7

8

9

pont

ütés

hiba

New York

3

0

0

0

0

0

0

1

1

5

10

0

Arizona

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

2

2



Győztes dobó: Alay Soler (2-1)
Vesztes dobó: Brandon Webb (8-1)