Vágólapra másolva!
Dirk Nowitzki 1,3 másodperccel a vége előtt szerzett találatával verte a Dallas a vendég Phoenixet az NBA legutóbbi játéknapján.

A 27 ponttal és 10 lepattanóval záró német klasszis 6 méterről vállalta el a győztes tempót, mellyel a 35 pontos Jason Terry vezette Mavericks sorozatban nyolcadszor diadalmaskodott. Az ugyancsak nyolc idegenbeli siker után alulmaradó Sunsban Amare Stoudemire 25, az exdallasi Steve Nash pedig 24 pontig jutott.

A San Antonio megszakítás nélkül 15-ödször nyert otthon a Utah ellen, míg a Denver főként a Philadelphiából múlt héten érkezett Allen Iverson 44 pontjával és 10 gólpasszával verte a Seattle-t.

Menesztették Mike Fratellót, a Memphis Grizzlies vezetőedzőjét. A szezont 6/24-es "győzelmi" mutatóval kezdő alakulat legutóbbi 12 mérkőzéséből 11-et elveszített, noha az első 22 meccsről hiányzó Pau Gasol - a világbajnok spanyol válogatott sztárja - már felépült lábtöréséből.

A két éve érkezett Fratello 95/83-as mérleggel távozik, és mindkét idényében rájátszásba vezette tanítványait. Utódja ideiglenesen a Grizzlies egyik igazgatója, Tony Barone lett.

Eredmények:
Dallas Mavericks - Phoenix Suns 101-99
Denver Nuggets - Seattle SuperSonics 112-98
San Antonio Spurs - Utah Jazz 106-83.