Tizenegy gólos meccsen nyert a címvédő

Winnipeg Jets v Pittsburgh Penguins Consol Energy Center Hockey NHL Pittsburgh Penguins PROFESSIONAL Winnipeg Jets GettyImageRank2
PITTSBURGH, PA - MARCH 20: Evgeni Malkin #71 of the Pittsburgh Penguins celebrates his second period goal against the Winnipeg Jets during the game at Consol Energy Center on March 20, 2012 in Pittsburgh, Pennsylvania. Justin K. Aller/Getty Images/AFP
Vágólapra másolva!
A címvédő Pittsburgh Penguins 11 gólos mérkőzésen nyert Winnipegben az NHL szerdai játéknapján.

A Pinguins különösen a második harmadban volt elemében, amikor négyet vágtak a 3-2-re megnyert első szakasz után talán túlzottan leeresztő Winnipegnek. A győzelemből Nick Bonino pályafutása második mesterhármasával, míg Jevgenyij Malkin két góllal és egy gólpasszal vette ki a részét.

Az orosz sztár a pontszerzés mellett még egy bunyóban is benne volt, amivel megcsinálta az úgynevezett Gordie Howe-mesterhármast - pályafutása során első ízben.

A játéknap másik két találkozóján is potyogtak a gólok. A Boston az első negyedben ütött négy góllal (ebből hármat két és fél percen belül) gyorsan lerendezte a Detroitot, míg az Ottawa Dallasban nyert, aminek legjobban talán a 35 védést bemutató Craig Anderson örülhetett. A kapusnak ez volt ugyanis a 146. győzelme a Senatorsszal, amivel beállította Patrick Lalime klubrekordját.

Eredmények:
Boston Bruins-Detroit Red Wings 6-1
Dallas Stars-Ottawa Senators 2-5
Winnipeg Jets-Pittsburgh Penguins 4-7