Harden tripla-duplája semmit sem ért New Orleansban

New Orleans Pelicans v Charlotte Hornets GettyImageRank2 SPORT BASKETBALL NBA
CHARLOTTE, NC - MARCH 11: Teammates Jrue Holiday #11 and Anthony Davis #23 of the New Orleans Pelicans react after a play during their game against the Charlotte Hornets at Spectrum Center on March 11, 2017 in Charlotte, North Carolina. NOTE TO USER: User expressly acknowledges and agrees that, by downloading and or using this photograph, User is consenting to the terms and conditions of the Getty Images License Agreement. Streeter Lecka/Getty Images/AFP
Vágólapra másolva!
Az NBA pénteki játéknapján a Houston némi meglepetésre kikapott a New Orleans Pelicans otthonában, az viszont már nem meglepetés, hogy a Lakers otthon zakózott, és újra a liga leggyengébb nyugati mutatója a kalifornaiaké. A Dallas is belenézett egy ritka nagy verésbe. 

James Harden 40 ponttal, 14 lepattanóval és 11 assziszttal szezonbeli 18., összességében pedig karrierje 27. tripla-dupláját szállította, ez volt idén a hatodk olyan produkciója ebben a műfajban, amikor legalább negyven pontot ért el. Azonban ezúttal ez is kevés volt a remeklő Pelicans ellen, amelyben Solomon Hill éppen erre az estére tartogatta 30 pontos karriercsúcsát.

Az All-Star-szünet idején megszerzett Anthony Davis 24 ponttal és 15 lepattanóval támogatta, így még DeMarcus Cousins hiányát is elbírták a hazaiak, akiknek ezen az estén minden sikerült:

Az idén régi önmagát csak kereső Dallas az idény legnagyobb pofonjába nézett bele Philadelphiában, a másik oldalról viszont a 42 pontos különbség a 76ers legnagyobb különbségű sikere a szezonban.

A Miami Heat viszonylag simán verte a Minnesotát, és a floridaiak a győzelemmel felkapaszkodtak a már rájátszást érő nyolcadik helyre. Hassan Whiteside és Goran Dragic egész jó párost alkotnak a Heatben, amelyik az elmúlt időszakban egy 23-5-ös szériát produkált.

Abban pedig már semmi meglepő nincs, hogy a Lakers hazai pályán kikapott a Milwaukee-tól, ahol a győztes csapat 107 pontjának több mint felét a 30-ig jutó Khris Middleton és a 28-at vállaló Giannis Antetokounmpo szállította. A Lakers szégyenszemre utolsó nyugaton, és a teljes mezőnyben is csak a totálisan reménytelen Brooklyn Nets áll rosszabb mutatóval. De legalább volt egy kis "bunyó":

Eredmények:
New Orleans Pelicans-Houston Rockets 128-112
Philadelphia 76ers-Dallas Mavericks 116-74
Washington Wizards-Chicago Bulls 112-107
Brooklyn Nets-Boston Celtics 95-98
Detroit Pistons-Toronto Raptors 75-87
Miami Heat-Minnesota Timberwolves 123-105
Phoenix Suns-Orlando Magic 103-109
Los Angeles Lakers-Milwaukee Bucks 103-107