Nagy visszavonulók és mezek a plafonon

2014 NHL Stanley Cup Final - Game Two GettyImageRank2 Taking SPORT HORIZONTAL ICE HOCKEY USA STATUE California City Of Los Angeles New York Rangers Staples Center Los Angeles Kings Wayne Gretzky National Hockey League Playoffs Game Two Stanley Cup Finals
LOS ANGELES, CA - JUNE 07: The Wayne Gretzky statue is seen outside Staples Center before the Los Angeles Kings take on the New York Rangers in Game Two of the 2014 NHL Stanley Cup Final on June 7, 2014 in Los Angeles, California. Kevork Djansezian/Getty Images/AFP
Vágólapra másolva!
A nagy visszavonulókról fog szólni a Trash Talk utolsó márciusi adása. A nagy Favre és a talán még nála is nagyobb Gretzky mellett előkerülnek a plafonra húzott mezek is, csak úgy záporoznak a legendás számok 23-tól 66-on át 99-ig. 

Sankó (elsőbálozóknak Kovács Sándor) 555. alkalommal is bejelentette, hogy visszavonul, állítólag most már tényleg. A magyarországi amerikaifutball egyik lelke azt mondja, a teste már nem bírja a gyűrődést, muszáj volt meghallania az idők szavát. Ha már a lelépését évek óta szorgalmazó Trash Talk-brigád kedves ajánlásait nem sikerült...

Az ő minapi bejelentése adta az ötletet, hogy az utolsó márciusi Trash Talk egyik fő témája a visszavonulás legyen. Ebben a kérdésben tapasztalt versenyzők lesznek a stúdióban, hiszen Németh István, a kosárpályák Istije is átállt már a vonal túlsó oldalára, Tőrös Balázs is szögre akasztott már ezt-azt, meg ha minden igaz, le is vett-vesz onnan ezt-azt, Sankó pedig Brett Favre egyik legjobb magyar tanítványa ugyebár.

Nem tudta megunni

A Green Bay Packers legendája (majd a Minnesota Vikings quarterbackje) hol visszavonult, hol visszatért, mint Michael Jordan az NBA-ben, az ő példájukon keresztül a műsor szakértői megnézik, lehet-e abbahagyni valaha is az imádott sportot, ha igen, akkor mi kell például ahhoz, hogy valaki ezt jó időben tegye, és, mondjuk, ne a mentő döbbentse rá arra, hogy ez már tényleg túl sok volt.

Elismerjük, a szívünk szakadt meg, amikor láttuk Sankó Facebook-képét az összecsomagolt szereléssel és a fancsali képpel, de sajnos a running backekkel ellentétben az időt ő sem bírta legyőzni. Persze, lehetnek ellenpéldák is, ha a nyáron a 40-et töltő Tom Brady tényleg ráhúz még 6-7 évet az egyébként is példátlan NFL-karrierjére, az a fizika és a biológia összes törvényét felülírja.

Azt a számot soha!

A legnagyobbaknál a visszavonulással együtt szokott járni a mezvisszavonultatás is, ez sem marad szó nélkül az adásban.

Az NHL-ben, például Wayne Gretzky 99-esét nemhogy Edmontonban, de az egész ligában sem viselheti senki. Mario Lemieux 66-osától meg úgy félnek, mint a tűztől... De Jackie Robinson 42-esének is megvan a maga története a baseball-ligában, nem is beszélve minden idők legnagyobb 23-asáról az NBA-ben.

Még egy visszavonulóról szót kell ejtenünk a végén: a műsorvezető Szaniszló Csaba átmenetileg visszavonult az amerikai védvonalak mögé, így ezúttal Faragó Richard próbálja kordában tartani a nagyszájú társaságot.

A Sport2-n csütörtökön 20:30-tól élőben sugározzuk a Trash Talk című, amerikai sportokkal foglalkozó magazinműsort.