Milliárdos kártérítést követelnek a Ramsért

LOS ANGELES, CA - DECEMBER 24: Jared Goff #16 of the Los Angeles Rams looks to pass during the first half against the San Francisco 49ers at Los Angeles Memorial Coliseum on December 24, 2016 in Los Angeles, California.   Sean M. Haffey/Getty Images/AFP
Jared Goff 2017-ben bizonyíthat
Vágólapra másolva!
Több mint egymilliárd dolláros kártérítést követel St. Louis városa, amiért tavaly elköltözött a Rams profi amerikaifutball-csapat.

A Missouri állambeli város már benyújtotta keresetét a helyi bírósághoz, amelyben a ligától (NFL), valamint az összes NFL-csapat tulajdonosától követel kártalanítást.

Nem kellett volna lepasszolni a csapatot Forrás: AFP/2016 Getty Images/Sean M. Haffey

"A Rams és a többi NFL-klub, valamint azok tulajdonosai megsértették az áthelyezésre vonatkozó szabályokat, szerződésszegés történt" - áll az 52 oldalas peranyagban, melyben az is szerepel, hogy milyen gazdasági károkat okozott a felperesek számára a klub elköltözése.

Az NFL szóvivője, Brian McCarthy úgy reagált, hogy a beadványnak "nincs törvényes alapja".

Az utóbbi időben nem a Rams az egyedüli költöző klub, ugyanis idén a Chargers tette át székhelyét San Diegóból szintén Los Angelesbe, ahol közösen használja majd a 2019-re elkészülő új stadiont a Ramsszel. Márciusban pedig az NFL tulajdonosi tanácsa azt szavazta meg, hogy a Raiders Oaklandből Las Vegasba költözhet. A váltással azonban meg kell várni, amíg az 1,9 milliárd dolláros új stadion felépül. A Raiders ezért a 2017-es és a 2018-as szezonban biztosan, a 2019-esben pedig valószínűleg még Oaklandben marad.