A rájátszás legnagyobb meglepetése készülődik Nashville-ben

Chicago Blackhawks v Nashville Predators - Game Three GettyImageRank2 2016030153 SPORT ICE HOCKEY National Hockey League
NASHVILLE, TN - APRIL 17: Kevin Fiala #56 of the Nashville Predators is swarmed by teammates after scoring the game winning overtime goal against goalie Corey Crawford #50 of the Chicago Blackhawks in Game Three of the Western Conference First Round during the 2017 NHL Stanley Cup Playoffs at Bridgestone Arena on April 17, 2017 in Nashville, Tennessee. Frederick Breedon/Getty Images/AFP
Vágólapra másolva!
Harmadik meccsét is elveszítette, óriási bajban a Nyugati konferencia első kiemeltje. Az Anaheim Ducks 3-0-ra vezet a Calgary Flames ellen, az Ottawa Senators Bostonban nyert. Közben a Keleti első Washington Capitals is hátrányban.

A két hazai meccsén gólt sem lőtt a Blackhawks, így 2-0-s hátrányban készülhettek az első, hétfői esti Nashville-i találkozóra. A Blackhawks az életéért játszott, és ez nem túlzás.

Az első harmadban nem született gól, ami azt jelentette, hogy zsinórban a hetedik harmad ért véget chicagói gól nélkül a párharcban. A második húsz percben Dennis Rasmussen aztán a játékrész elején megtörte a jeget, és betalált a nashville-i Rinne hálójába.

A második gólra sem kellett sokat várni, a chicagói sztár, Patrick Kane góljával 2-0-ra elhúzott a nyugati első kiemelt.

A Predators a Nyugati konferencia utolsó, wild card helyén jutott rájátszásba, de az első két meccshez hasonlóan ezúttal is bebizonyította, nem érdemes leírni. Filip Forsberg két góljával először döntetlenre mentették, majd a hosszabbításban a fanatikus közönsége előtt Kevin Fiala találatával megfordították a mérkőzést, és óriási meglepetésre egy győzelemre kerültek a továbbjutástól.

Nem véletlenül vezet 3-0-ra a Predators, fanatikus szurkolók hajtják őket:

Bajban lehet a keleti első Washington Capitals is. Alekszander Ovecskinék hosszabbításban maradtak alul Torontóban, így 2-1-es hátrányba kerültek a Toronto Maple Leafs ellen.

Az Ottawa Senators is hosszabbításban nyert Bostonban, ahogy az Anahaim Ducks is Calgaryban. Előbbi 2-1-re, utóbbi 3-0-ra vezet az egyik fél négy győzelméig tartó párharcában.

Eredmények:
Keleti főcsoport:
Toronto Maple Leafs - Washington Capitals 4-3 - hosszabbítás után
az állás 2-1 a Maple Leafs javára
Boston Bruins - Ottawa Senators 3-4 - hosszabbítás után
az állás 2-1 a Senators javára

Nyugati főcsoport:
Nashville Predators - Chicago Blackhawks 3-2 - hosszabbítás után
az állás 3-0 a Predators javára
Calgary Flames - Anaheim Ducks 4-5 - hosszabbítás után
az állás 3-0 a Ducks javára