Vágólapra másolva!
Közelebb került az NFL-hez a reggae-legenda Bob Marley unokája: Nico Marley a Washington Redskins újonctáborában küzdhet meg a profi szerződésért.

A nagypapa a reggae egyik királya volt, az unokából viszont az amerikai futball egyik ismert egyénisége lehet. Bob Marley unokáját, Nico Marley-t ugyan nem választották ki az idei drafton, mégis bekerülhet az NFL-be, köszönhetően a Washington Redskinsnek. A fővárosiak ugyanis „draftolatlan szabadügynökként" szerződtették a 22 éves linebackert, aki így részt vehet az újoncok miniedzőtáborában.

Nico Marley a maga 173 centijével az egyik legkisebb játékos volt a Tulane University csapatában, de gyorsan nevet szerzett magának. 2013-tól ösztöndíjas volt, ráadásul 2014-től már minden meccsen kezdett a Tulane Green Wave-ben. „Egy igazi szerelőgép. Sokkal elsöprőbb lendülettel hajtja végre a szereléseket, mint a nála sokkal nagyobb srácok. Mindene megvan, amit egy linebackertől kívánni lehet" – mondta róla egykori edzője, Curtis Johnson.

Nico Marley legjobb pillanatai a fősulin:

Marley 80 kilósan kezdte az egyetemet, erre már rápakolt egy erős tízest. A Green Wave-ben 319 tackle-t, 6,5 sacket és 4 interceptiont könyvelhetett el, 50,5 „mínusz yardos" szereléssel pedig ő tartja a helyi egyetemi rekordot.