NBA: eltemették a húgát, majd remekelt a rájátszásban

Washington Wizards v Boston Celtics - Game One GettyImageRank2 SPORT BASKETBALL NBA
BOSTON, MA - APRIL 30: Isaiah Thomas #4 of the Boston Celtics looks on during the second quarter of Game One of the Eastern Conference Semifinals against the Washington Wizards at TD Garden on April 30, 2017 in Boston, Massachusetts. NOTE TO USER: User expressly acknowledges and agrees that, by downloading and or using this Photograph, user is consenting to the terms and conditions of the Getty Images License Agreement. Maddie Meyer/Getty Images/AFP
Vágólapra másolva!
A Utah Jazz 104-91-re győzött a Los Angeles Clippers otthonában az észak-amerikai kosárlabda-bajnokság rájátszásának vasárnapi játéknapján, ezzel bejutott a nyugati főcsoport elődöntőjébe. A Boston Celtics hazai pályán került előnybe a Washington Wizards ellen.

Salt Lake City csapata 2010 után nyert ismét párharcot a rájátszásba, a következő körben pedig a Golden State Warriors együttesével találkozik.

A Utah nyerte a párharc hetedik meccsét Forrás: AFP/2017 Getty Images/Sean M. Haffey

A keleti főcsoportban a Boston házigazdaként 123-111-re legyőzte a Washingtont az elődöntő első meccsén. A mezőny legeredményesebb játékosa, Isaiah Thomas volt 33 ponttal és kilenc gólpasszal.
A 28 éves játékos teljesítményének értékét növeli, hogy egy nappal az autóbalesetben elhunyt húga temetése után tudott ilyen remekül játszani.

Isaiah Thomas: Ez a rájátszás, nincs kifogás Forrás: AFP/2017 Getty Images/Maddie Meyer

"Nagyon nehéz dolgom volt, de ez a rájátszás, ilyenkor nincs kifogás. Úgy döntöttem, játszani fogok, és megpróbáltam a lehető legtöbbet segíteni a csapatomnak" - nyilatkozta Thomas, aki a második negyedben egy ütközés során elveszítette az egyik fogát.

Eredmények, rájátszás:
Keleti főcsoport, elődöntő:
Boston Celtics-Washington Wizards 123-111
Az egyik csapat negyedik győzelméig tartó párharc állása: 1-0, a Boston javára.

Nyugati főcsoport, negyeddöntő:
Los Angeles Clippers-Utah Jazz 91-104
Az egyik csapat negyedik győzelméig tartó párharc végeredménye: 4-3, a Utah javára.