Másfélszer annyit keres, mint a Super Bowlokat halmozó Pats-legenda

CFP National Championship GettyImageRank2 SPORT AMERICAN FOOTBALL NCAA College Football
TAMPA, FL - JANUARY 09: Head coach Nick Saban of the Alabama Crimson Tide reacts after the Clemson Tigers defeated the Alabama Crimson Tide 35-31 in the 2017 College Football Playoff National Championship Game at Raymond James Stadium on January 9, 2017 in Tampa, Florida. Jamie Squire/Getty Images/AFP
Vágólapra másolva!
2025-ig meghosszabbította az Alabama Crimson Tide Nick Saban vezetőedző szerződését. Saban nyolc év alatt 65 millió dollárt fog keresni, és ebben az összegben a különböző ösztönző bónuszok nincsenek benne, amelyek elérhetik az évi hétszázezer dollárt is.

A négymillió dolláros alírási bónusszal együtt Saban 2017-ben 11,125 millió dollárt keres majd, ami nemcsak az egyetemi edzők közt számít elképesztő összegnek, hiszen ezzel a legtöbb NFL-es edzőt is felülmúlja. Az egyetemi futballban dolgozó edzők közül Jim Harbaugh kilencmillió dollárt vágott zsebre a tavalyi szezonban, az NFL-ben játszó New England Patriots vezetőedzője, Bill Belichick évi átlagfizetése pedig 7,5 millió dollár.

Nick Saban és csapata is az egyetemi liga legjobbjai közé tartozik Forrás: AFP/2017 Getty Images/Jamie Squire

A 65 éves Nick Saban pont tíz éve, 2007-ben érkezett az Alabama Crimson Tide-hoz, akikkel az elmúlt időszakban szinte mindent megnyert, amit lehetett. Saban mérlege az Alabamával egészen hihetetlen, hiszen a

101 győzelemhez mindössze 19 vereség társul,

és ezalatt a csapat négy nemzeti bajnokságot is megnyert, igaz, idén januárban nem sikerült a címvédés a Clemson Tigers ellen.

Az Alabama csapata számít az NFL legmegbízhatóbb játékosgyárának is, hiszen csak ebben az évben 19 egykori Tide-játékos kelt el a drafton, ebből négyen – Marlon Humphrey, O.J. Howard, Jonathan Allen és Reuben Foster – az első körben találtak csapatot.