Nem tud veszíteni a playoffban a Golden State

Utah Jazz v Golden State Warriors - Game Two GettyImageRank2 SPORT BASKETBALL NBA
OAKLAND, CA - MAY 04: JaVale McGee #1 of the Golden State Warriors dunks the ball against the Utah Jazz during Game Two of the Western Conference Semifinals of the 2017 NBA Playoffs at ORACLE Arena on May 4, 2017 in Oakland, California. NOTE TO USER: User expressly acknowledges and agrees that, by downloading and or using this photograph, User is consenting to the terms and conditions of the Getty Images License Agreement. Ezra Shaw/Getty Images/AFP
Vágólapra másolva!
A Washington Wizards hazai pályán legyőzte Boston Celtics együttesét az észak-amerikai kosárlabda-bajnokság (NBA) Keleti főcsoport-elődöntőjének harmadik mérkőzésén, ezzel 2-1-re szépített az egyik fél negyedik sikeréig tartó párharcában.

Nyugaton a Golden State Warriors a második találkozón is magabiztosan múlta felül a Utah Jazz csapatát, összesítésben már 2-0-ra vezet a párharcban, és miután az előző körben 4-0-val intézte el a Portlandet, ez azt jelenti, hogy még nem veszített meccset az idei playoffban.

Fut a szekér:

A Warriors csütörtöki meccset tulajdonképpen az első negyedben megnyerte, amit 33-15-el söpörtek be. A kaliforniai csapat legjobbja a 25 pontot és 11 lepattanót összeszorgoskodó Kevin Durant volt, de az egyaránt 5/8-as triplamutatóval záró Dreymond Greenre és Steph Curryre sem lehetett panasz.

Keleten a Washington végre felvette a Celtics ritmusát, és hazai pályán kiadós verésben részesítette az eddig magabiztos zöld-fehéreket. Itt is az első negyed bizonyult döntőnek, amit 39-17-re nyert meg a Wizards.

Volt egy kis feszkó:

A Celticsben eddig brillírozó Isaiah Thomas ezen az estén nem volt csúcsformában, a legutóbbi 53 pontos franchise rekordot hozó meccs után most csak 13 pontig jutott. A túloldalon viszont többen is kitettek magukért, külön dicséretet érdemel a 25 pontot szerző John Wall, valamint a 16 lepattanót összegyűjtő Marcin Gortat.

Főcsoport-elődöntők:
Kelet:
Washington Wizards-Boston Celtics 116-89
A párharc állása: 2-1 a Boston javára

Nyugat:
Golden State Warriors-Utah Jazz 115-104
A párharc állása: 2-0 a Golden State javára.