Vágólapra másolva!
LaVar Ball eddig nevetségesebbnél nevetségesebb kijelentéseivel hívta fel magára a figyelmet, ám kosárlabdázó fiainak promotálását teljesen új szintre emelte.

A UCLA egyetem kiemelkedő irányítójának, Lonzo Ballnak, valamint az idei évben a középiskolai bajnokságban 92 pontig jutó LaMelo Ballnak lassan muszáj megszoknia, hogy a média kereszttüzében nem csak ők állnak, de egyre jobban édesapjuk, LaVar Ball is.

A lelkes apuka mindent megtesz, hogy fiait korán sztárstátuszba emelje, többek között élő adásban jelentette ki, hogy Lonzo jobb karriert fut majd be az NBA-ben, mint Magic Johnson.

LaVar korábban azzal a kijelentésével érdemelte ki a figyelmet, miszerint fénykorában simán meg tudta volna verni egy az egyben a pályája csúcsán lévő Michael Jordant. Az 1988-ban egyéves egyetemi karrierje során meccsenként 2.2 pontot átlagoló papa kijelentése persze inkább csalt mosolyt az arcokra, minthogy bárki is komolyan vegye, ám fiai bőven tesznek arról, hogy a család folyamatosan képernyőn legyen.

LaVar Ball, a zseniális apuka Forrás: AFP/2017 Getty Images/Josh Lefkowitz

Lonzo Ball a parádés elsőéves idénye után például minden bizonnyal az idei NBA draft első három helye egyikén kel el, így a következő szezonban még nagyobb figyelmet kaphat. Ezt meglovagolva több híres sportszergyártó cég megkereste a Ball családot, ám LaVar kijelentette: egyik sem tudja megfizetni fiai értékét, így saját vállalkozást alapít.

Lonzo Ballnak (a kép közepén) jó esélyei vannak az NBA idei draftján Forrás: AFP/2017 Getty Images/Kevin C. Cox

A Big Baller Brand nevű franchise el is indult vette, első termékeik pedig már most felkavarták az állóvizet. A Zo2: Prime nevet viselő csuka 495 dollárt taksál, már abban az esetben, ha a lábunk nem túl nagy. Ha az amerikai méretezést nézve legalább 14-es cipőt kell viselnünk, akkor a cipő ára 695 dollár, azaz csaknem 200 ezer forint.

La Melo Ball is viselheti a híres cipőt Forrás: AFP/2017 Getty Images/Josh Lefkowitz

Akik a Lonzo által aláírt cipőkre tartanak igényt, azoknak 995 dollárért, nagyobb lábúaknak 1195 dollárért kell a pénztárcájukba nyúlni.

A nyár közeledtével persze gondoltak a strandoló rajongókra is, a Zo2 papucsot mérettől függetlenül meg lehet venni 220 dollárért (csaknem 63 ezer forintért).


Hogy milyen karriert fog befutni Lonzo (vagy épp LaMelo), arról természetesen még csak jósolgatni lehet, mindenesetre elgondolkodtató, hogy 0 NBA-ben lejátszott perccel már most mekkora bevételre számíthat a család.

220 dolláért már kapható ez a csodálatos papucs Forrás: Origo

Mit mondjon szegény Stephon Marbury, aki noha többszörös All-Starként lehúzott 13 évet az NBA-ben, ám legújabb lábbelijéhez már 15 dollárért hozzájuthatnak a rajongók? No comment.