A Cavs megvillantotta valós erejét

Boston Celtics v Cleveland Cavaliers - Game Four GettyImageRank1 SPORT BASKETBALL NBA topics topix bestof toppics toppix
CLEVELAND, OH - MAY 23: Kyrie Irving #2 of the Cleveland Cavaliers celebrates late in the fourth quarter of their 112 to 99 win over the Boston Celtics during Game Four of the 2017 NBA Eastern Conference Finals at Quicken Loans Arena on May 23, 2017 in Cleveland, Ohio. NOTE TO USER: User expressly acknowledges and agrees that, by downloading and or using this photograph, User is consenting to the terms and conditions of the Getty Images License Agreement. Gregory Shamus/Getty Images/AFP
Vágólapra másolva!
A Cleveland Cavaliars hazai pályán 112-99-re legyőzte a Boston Celticset az NBA rájátszásának Keleti főcsoportdöntőjének negyedik meccsén. A Cavs így egyetlen sikerre van az újabb nagydöntőtől.

A vasárnapi váratlan 108-111-es vereség után a címvédő Clevelandnek szinte életbevágó volt, hogy hozza a második hazai meccsét, és ne engedje ki a kezéből a párharc első két bostoni felvonásán megszerzett pályaelőnyt.

Ehhez képest az első negyedet tíz ponttal (19-29) elveszítették, és a nagyszünetre is maradt ez a különbség (47-57). A harmadik negyedben aztán begyújtották a rakétákat, különösen Kyrie Irving nyújtott egészen elképesztő teljesítményt: 21 pontot szerzett ebben a tizenkét percben, összességében pedig 42 pontos playoff karriercsúccsal zárta az estét.

Kyrie Irving: 12 perc, 21 pont:

Az előző meccsen a fonalat elveszítő LeBron Jamesre sem lehetett ezúttal panasz (leszámítva az 1/6-os triplamutatót), a szupersztár ezúttal 34 ponttal, 8 assziszttal és öt lepattanóval zárt.

Igazságtalanok lennénk, ha nem említenénk meg Kevin Love teljesítményét: a Cavs magas embere egy felettébb izmos dupla-duplát (17 pont és ugyanennyi lepattanó) jegyzett, a 3/5-ös triplamutató pedig már csak hab a tortán.

A Celtics Isaiah Thomas nélkül, és mindössze négy cserével is derekasan helytállt, de a végjátékban már nem tudta tartani a Cleveland tempóját. A Cavs így egyetlen győzelemre van a nagydöntőtől, ami azt jelentené, hogy sorozatban harmadszor jön össze a Golden State-Cleveland finálé.

Eredmény, Keleti főcsoport, döntő:
Cleveland Cavaliers - Boston Celtics 112-98
A négy győzelemig tartó párharc állása: 3-1 a Cleveland javára