KO-művészek feszülnek egymásnak Aucklandben

UFC Fight Night: Pearson v Trinaldo GettyImageRank2 SPORT HORIZONTAL Combat Sport USA Massachusetts Boston - Massachusetts Fighting Photography MARTIAL ARTS Lightweight TD Garden Ultimate Fighting Championship Mixed Martial Arts UFC Fight Night Face Ross
BOSTON, MA - JANUARY 17: Ross Pearson (L) faces Francisco Trinaldo in their lightweight bout during UFC Fight Night 81 at TD Banknorth Garden on January 17, 2016 in Boston, Massachusetts. Maddie Meyer/Getty Images/AFP
Vágólapra másolva!
Jubileumi 400. gáláját rendezi története során a UFC Új-Zélandon, amelynek főmeccsén a nehézsúlyú ranglétrát egyre gyorsabban megmászó Derrick Lewis méri össze erejét a hazai kedvenccel, a K1 legenda Mark Hunttal.

A novemberi melbourne-i gálán magabiztos kiütéssel bemutatkozó Alexander Volkanovski egy újabb japánt szeretne megsemmisíteni, hiszen Yusuke Kasuya után az egyetlen japán Ultimate Fighter döntőjében döntetlent hozó Mizuto Hirota lesz az ellenfele. A 28 éves ausztrál impresszív bemutatkozása után ismételten favorit lesz, jelenlegi 14-1-es mérlegével pedig könnyen a pehelysúly feltörekvő tehetségének kiálthatjuk ki.
Trash Talk-tipp: Volkanovksi, kiütéssel

A légsúly fekete lovát továbbra is Tim Elliottnak hívják, hiszen az ötmenetes, Demetrious Johnsoon elleni háborúja után a súlycsoport történetének egyik legszórakoztatóbb meccsét nyerte meg Louis Smolka ellen, így nehéz őt elhelyezni a ranglistán. Ben Nguyen nem lélegezhet fel, mert ugyan az amúgy sérülés miatt kieső Joseph Benavidezre készült rá, Elliott rutinos jiu-jitsujára nehéz lesz választ találnia.
Trash Talk-tipp: Elliott, pontozással

Tim Elliott földharcban is kőkemény Forrás: AFP/2017 Getty Images/Jamie Squire

Félnehézsúlyban ranglistán kívüli versenyzők csapnak össze, ám az izgalom és a vér garantált Ion Cutelaba és Luis Henrique Da Silva között. Mindkét harcos vereségből érkezik, így van bizonyítani való, ám az ütéseket remekül álló moldáv valószínűleg sokkal jobban bírja majd kardióval, mint a Frankenstein becenévre hallgató brazil.
Trash Talk-tipp: Cutelaba, kiütéssel

Szülővárosában bizonyíthat a hóhér becenévre hallgató Dan Hooker, aki a rendkívül rutinos, ám karrierje végén járó Ross Pearsonnal csap össze. Az angolnak az utolsó 11-ből mindössze négy alkalommal emelték magasba a kezét, ám szinte csak magát okolhatja, hiszen sokszor tűnt passzívnak az oktogonban – az elmúlt hét ütközete egyaránt pontozással dőlt el. A fiatal Hooker ellen ettől függetlenül a rutinnak elégnek kell lennie.
Trash Talk-tipp: Pearson, pontozással

Ross Pearson (b) rutinja döntő lehet Forrás: AFP/2016 Getty Images/Maddie Meyer

A co-main eventen zsinórban négy győzelemmel érkezik a mackós testű judós, Dan Kelly, aki legutóbb az egykori félnehézsúlyú bajnok, Rashad Evans ellen kaparta ki a gesztenyét. Ellenfele az a Derek Brunson lesz, akinek szédületes KO-sorozatát egy emlékezetes kiütéssel megállította a UFC 213-on interim címmeccset kapó Robert Whittaker, és aki legutóbb meglehetősen véleményes pontozással maradt alul a legendás Anderson Silva ellen. Brunsonnak tehát van hova visszamászni, ha szeretne újra a középsúly elitjébe tartozni, papíron pedig minden esélye meglesz a 39 éves ausztrál ellen.
Trash Talk-tipp: Brunson, kiütéssel

Bár ötmenetre van kiírva,

nagyon kevés esély van rá, hogy a főmérkőzés végigmegy.

Derrick Lewis egyre nívósabb ellenfelekkel bánt el, így bár meglepő, hogy zsinórban harmadszor kap főmeccset, fanyar humorát és kemény kiütéseit láthatóan kedveli a közönség. A 43 éves Mark Hunt érezhetően közeledik legendás karrierje végére, ám a sziklaöklű (és állú) szuper szamoai elképesztően motivált, miután Alistair Overeem kemény térdei földre küldték. Nehézsúlyúaknál klisé, de mindig dönthet egy ütés, ám a kor, a reach előny és a gyorsaság Lewis felé billentheti a mérleg nyelvét.
Trash Talk-tipp: Lewis, kiütéssel

Derrick Lewis kemény ütéseit imádja a közönség Forrás: AFP/2015 Getty Images/Harry How

A hétvégi UFC-gálát magyar idő szerint vasárnap hajnali 4 órától élőben, eredeti kommentárral közvetíti a Sport2.