Társoldalunk:

Kitiltották az edzésekről az NFL sztárfutóját

2017.06.14. 21:24

Kitiltotta a Pittsburgh Steelers elsőszámú futóját, Le'Veon Bellt a kedden kezdődő edzésekről – írja Adam Schefter, az ESPN riportere. A hírek szerint Bell azért nem edzhet a csapatával, mert egyáltalán nem áll szerződésben a csapattal.

A lejáró szerződésű játékosra ugyanis egy speciális tendert, úgynevezett franchise taget helyezett tavasszal a Steelers. Bellt a franchise taggel egy évig láncolta magához a csapata, ezért cserébe viszont rengeteg pénzt kap: a szerződés értelmében vagy a posztjának legjobban fizetett öt játékosának átlagfizetését, vagy az előző évi fizetésének 120 százalékát. Amelyik magasabb a kettő közül.

Bell a tavalyi szezonban egymaga csinált majmot a komplett Bills-védelemből

Bellnek tehát a franchise tag miatt több mint 12 millió dollár ütné a markát a 2017-es szezonra. A játékos azonban nem elégedett, hiszen arra törekszik, hogy hosszútávú szerződést kössön a Steelersszel, így eddig nem írta alá a franchise taget. Másik szerződést azonban nem kapott a csapattól, és ez nem is véletlen.

Le'Veon Bell előélete miatt aggódhatnak a Steelers-vezetőségbeForrás: AFP/2017 Getty Images/Jim Rogash

A még mindig csak 25 éves Bell ugyan a posztjának egyik legjobb játékosának számít az NFL-ben – négyéves pályafutásának mérlege 4045 futott és 2005 elkapott yard, valamint 26 futott és öt elkapott touchdown –, mégsem problémamentes vele az élet, hiszen egyszer kábítószerfogyasztás, egyszer pedig drogteszt elmulasztása miatt tiltották el, így a 2016-os szezonban is csak 12 meccsen léphetett pályára.

A Steelers vezetőedzője, Mike Tomlin mindenesetre nem aggódik Bell miatt. „Nem nagyon foglalkozom azokkal a játékosokkal, akik nincsenek itt. Azokra fókuszálok, akik itt vannak" – mondta az edzőtábor első napján.