Vágólapra másolva!
Hétfőn került adásba az NFL Network tízrészes tévésorozatának utolsó epizódja, az NFL Top 100. A sorozat a legjobb száz játékost listázza, fordított sorrendben, mégpedig a kollégáik szavazatai alapján.

A 2017-es NFL Top 100 élén a New England Patriots irányítója, Tom Brady végzett, aki 2011-ben már egyszer megkapta ezt az elismerést. Brady a legelső, hosszabbításban megnyert, történelminek is nevezhető Super Bowl után ismét beírta magát a rekordok könyvébe, hiszen a sorozat történetének hét éve alatt ő lett az egyetlen olyan játékos, aki két ízben is a lista élére került. Ráadásul idén volt a második olyan alkalom, amikor a lista élét nem a regnáló MVP csípte meg.

Tom Brady ismét történelmet írt Forrás: AFP/2017 Getty Images/Kevin C. Cox

Brady mögött a második helyezett a Denver Broncos linebackere, Von Miller lett, ezzel őt választották a legjobb védőnek.

A tíz legjobb játékos közé rajtuk kívül három elkapó, Antonio Brown (Pittsburgh Steelers), Julio Jones (Atlanta Falcons) és Odell Beckham Jr. (New York Giants) is bekerült.

A futójátékosok közül Le'Veon Bell (Steelers) és Ezekiel Elliott (Dallas Cowboys) jutottak a legjobb tíz közé. Rajtuk kívül a legszűkebb elitbe került Aaron Rodgers (Green Bay Packers) és Matt Ryan (Atlanta Falcons) irányító is, védőből viszont Milleren kívül csak egyvalaki jutott a tíz legjobb közé, mégpedig Khalil Mack, az Oakland Raiders linebackere.

A 902 NFL-játékos szavazata alapján készülő NFL Top 100 évről évre megosztja a játékosokat,

és különösen azok háborodnak fel a végeredményen, akik a vártnál jóval rosszabb helyen találják magukat.

Tavaly a Baltimore Ravens azóta visszavonult elkapója Steve Smith kelt ki magából, mivel rá se került a listára, idén pedig Chris Harris, a Denver Broncos cornerbackje háborodott fel, hogy csak a 63. helyet csípte meg.

J.J. Watt nem érti, hogy kerülhetett előkelő helyre a listán Forrás: AFP/2016 Getty Images/Scott Halleran

Voltak viszont olyanok is, akik meglepődtek a saját helyezésükön. A Houston Texans legnépszerűbb játékosa, J.J. Watt defensive end például idén a 35. lett a százas listán. Ezzel csak az a probléma, hogy Watt a szezon nagy részét sérültlistán töltötte, erről a tényről pedig ő maga sietett emlékeztetni a kollégáit.

Hülyeség az egész" – írta Twitteren.