Elkésett a menedzser, elmaradt a gyilkosság

Pittsburgh Steelers v Washington Redskins NFL HORIZONTAL GettyImageRank2
LANDOVER, MD - AUGUST 22: Clinton Portis #26 of the Washington Redskins watches the game against the Pittsburgh Steelers at Fed Ex Field on August 22, 2009 in Landover, Maryland. Greg Fiume/Getty Images/AFP
Vágólapra másolva!
Talán csak néhány percen múlt, hogy Clinton Portisból, a Denver Broncos és a Washington Redskins egykori running backjéből nem lett börtöntöltelék. A töltött fegyver már készen állt, csak az áldozat nem ért haza időben.

Clinton Portis kilenc évet húzott le running back poszton az NFL-ben. Munkáját nem végezte rosszul, lévén 43,1 millió dollárt keresett ezen időszakban. Aztán a pénze a 2011-es visszavonulása után végtelenül simán elfolyt a keze között. A Denver Broncos és a Washington Redskins egykori játékosa emiatt egykori menedzserét tette felelőssé, aki rossz befektetésekre beszélte rá, illetve át is verte. A 2002-ben az év újoncának is megválasztott Portis dühe egyre nőtt, mígnem nagyon közel került a gyilkossági kísérlethez.

Clinton Portis még időben lehiggadt Forrás: AFP/2009 Getty Images/Greg Fiume

– ismerte el a Sports Illustrated című magazinnak Portis a négy évvel ezelőtti merénylettervével kapcsolatban. A játékos fegyverrel a kezében ült az autójában menedzsere washingtoni háza előtt. – Ha akkor az utamba kerül, mielőtt lehiggadok, ma biztosan valamelyik börtönből adom az interjúkat" – így a volt running back.

Gyakorlatilag az mentette meg az ügynök életét, hogy elkésett otthonról.

Portist egyébként az vezette az önbíráskodás gondolatáig, hogy hiába nyert pert menedzsere ellen, a bíróság – a játékos meglátása szerint – túl enyhe ítéletet hozott, és a vádlottnak még csak börtönbe sem kellett vonulnia.

Milyen holnap?

Ugyanakkor azt se felejtsük el, Portis játékosként fényűző életmódot élt. Egykori csapattársa, Santana Moss szerint

nem gondolt a holnapra, autókra, házakra és nőkre verte el a pénzét.

A visszavonulása után 1,5 millió dollárt kaphatott volna az NFL agyrázkódási alapjából, de nem volt hajlandó alávetni magát az ehhez szükséges vizsgálatoknak. „Nagyon féltem az eredményektől" – indokolta meg akkori lépését Portis.

A fényűző életmód miatt adósságai átlépték a millió dolláros határt, az édesanyjának például még ma is 500 ezer dollárral lóg. De legalább megtalálta a helyét az életben. Szerény, kétszobás lakásban él, emellett a Redskinsnek dolgozik, többek között a televíziós közvetítések során.