Vágólapra másolva!
A magyar válogatott Rosco Allen is bekerült a Boston Celtics nyári ligában szereplő keretébe. Allen júliusban többek között a Los Angeles Lakers és a San Antonio Spurs ellen játszhat.

Rosco Allen is helyet kapott a Boston Celtics nyári ligában szereplő keretében. A magyar válogatott, magát magyarnak is valló játékos (édesanyja és az ő egész családja magyar) kosaras erőcsatárként hívhatja fel magára a figyelmet – akár a Bostonét, akár másik NBA-csapatét.

Rosco Allen (jobbra) a Stanford Cardinal mezében Forrás: AFP/2016 Getty Images/Ethan Miller

Azt nem mondjuk, hogy innen egyenes út vezet az NBA-be (sőt!), de hogy az esély ott van előtte, azt megkockáztatjuk. A Stanford egyetemen pallérozódó Allenen kívül még egy európai játékos, a horvát Ante Zizic (Darüssafaka) került be a keretbe, a többiek amerikaiak, illetve Abdel Nader révén akad egy egyiptomi is. A keretben vannak olyanok, akik már játszottak a Boston NBA-csapatában (Jaylen Brown, Demetrius Jackson), illetve ott van többek között az idei draft harmadik számú választottja, Jayson Tatum.

A Celtics a Utah és a Las Vegas Summer League-ben is szerepel július 3. és 17. között. Hat meccse már fix a csapatnak (kétszer a Philadelphia 76ers, egyszer-egyszer a San Antonio Spurs, a Utah Jazz, a Los Angeles Lakers és a Portland TrailBlazers ellen), továbbá még van legalább egy garantált fellépése.