Összevissza bénázott Kínában az NBA-bajnokcsapat sztárja

Klay Thompson shows off a 360 dunk in front of fans in China China Chinese Henan Zhengzhou American basketball player Klay Thompson event
American basketball player Klay Thompson, center, shows basketball skills during a promotional event in Zhengzhou city, central China's Henan province, 25 June 2017.
Vágólapra másolva!
A Golden State Warriors kétszeres bajnok dobógépe, Klay Thompson az egyik támogatója hívására érkezett Kínába, ahol nem volt rest a legrosszabbját nyújtani.

Az elmúlt három szezonban három döntőt játszó, abból kettőt meg is nyerő Golden State Warriors egyik legfontosabb játékosa - Stephen Curry és Kevin Durant mellett persze - Klay Thompson. A pontos kezű hátvéd háromszoros All-Star-válogatott, 2016-ban ő nyerte a tripladobó-versenyt - szóval, nem rossz a srác.

Miután kipihente magát, sportcipő-szponzora, az Anta meghívására Kínába látogatott, ahol mutatott egy-két olyan dolgot, amiről nem fentebb sorolt eredmények jutnának először az eszünkbe. Például megpróbálkozott egy teljes fordulatos zsákolással:

Oké, lehet, hogy nincsenek olyan rugói, mint Vince Carternek voltak fénykorában, fogadjuk el, hogy ez nem az ő szakmája. A tempódobás viszont nagyon is. Illetve:

Volt még Djibril Cissét idéző diszkós jelenet is, amiben a felejthető táncot egy hangos beszólással ("Mi vagyunk a bajnokok, basszátok meg!") tett emlékezetessé:

Búcsúzóul még belefért egy szkanderverseny, ami viszont tényleg cuki volt:

De a legfontosabb: az Anta feltehetően elégedett volt a bajnok produkciójával, ugyanis, mielőtt felrakták volna Thompsont a repülőre, még az orra alá toltak egy tíz évre szóló, évente 8 millió dollárt fialó szerződést.

Na, ugye, hogy megérte?