Boldog szülinapot, ki vagy rúgva!

Sacramento Kings v Phoenix Suns GettyImageRank2 SPORT BASKETBALL NBA
PHOENIX, AZ - OCTOBER 26: Ben McLemore #23 of the Sacramento Kings high fives Anthony Tolliver #43 after scoring against the Phoenix Suns during the first half of the preseason NBA game at Talking Stick Resort Arena on October 26, 2016 in Phoenix, Arizona. NOTE TO USER: User expressly acknowledges and agrees that, by downloading and or using this photograph, User is consenting to the terms and conditions of the Getty Images License Agreement. Christian Petersen/Getty Images/AFP
Vágólapra másolva!
A Sacramento Kings jelenleg az NBA egyik legrosszabb és legkevésbé professzionális csapata, főleg, ami a vezetőséget illeti. Anthony Tolliver esete az újabb bizonyíték erre.

A június elsejei sztori gyorsan feledésbe merült, hiszen még javában zajlott az NBA rájátszása. A Kings - ahogy 2006 óta mindig - a 2016-17-es szezont is negatív mérleggel zárta. A szakvezetés inkább a nevetség tárgya, minthogy elismerjék őket. Sokat tett ezért Vivek Ranadive tulajdonos és a klublegenda, Vlade Divac szakmai igazgató.

Anthony Tolliver esetében sem okozott csalódást ebből a szempontból a vezetőség.

Tolliver szerződésének utolsó éve június elsején vált volna garantálttá, viszont azzal, hogy kirakta őt klub a keretből, a 8 millió dollár helyett csak 2 millióval terheli a fizetési keretet. Borítékolható volt, hogy így fog eljárni a Kings. Más kérdés, hogy ezt megtehették volna napokkal, hetekkel korábban is. De nem is a Kings lenne, ha a játékost nem a születésnapján rúgták volna ki.

Szegény Tollivert pedig még Twitteren is felköszöntötte a klub, majd néhány órával később kiadta az útját.

A 32 éves erőcsatár azóta nem talált magának csapatot.