Cuban elrabolná az NBA-főnököt

Dallas Mavericks v Charlotte Hornets GettyImageRank3 SPORT BASKETBALL NBA
CHARLOTTE, NC - DECEMBER 01: Mark Cuban, owner of the Dallas Mavericks, watches on during their game against the Charlotte Hornets at Spectrum Center on December 1, 2016 in Charlotte, North Carolina. NOTE TO USER: User expressly acknowledges and agrees that, by downloading and or using this photograph, User is consenting to the terms and conditions of the Getty Images License Agreement. Streeter Lecka/Getty Images/AFP
Vágólapra másolva!
Mark Cuban, a Dallas Mavericks tulajdonosa szerint a Nyugati főcsoportban muszáj újjáépítenie a csapatot, de ha átkerülnének Keletre, nem kellene ezzel foglalkoznia. De oda csak az NBA-komisszárius elrablásával lehetne átcsúszni.

A 88–77-es dallasi győzelemmel záruló, Phoenix Suns elleni Summer League-mérkőzés után Mark Cuban, a texasi gárda tulajdonosa interjút adott az ESPN-nek, amelyben elemezte a Mavericks jelenlegi helyzetét.

„Az újjáépítés fázisában vagyunk – mondta a Mavs főnöke. – Nézzék meg, hol állunk, hol tart a Warriors és mi a helyzet Nyugaton. Ezek alapján világos, hogy ezt kell tennünk. Ha Keleten lennénk, nem kellene ezzel törődnünk, akkor teljesen más feladataink lennének.

Az NBA komisszáriusának azért nem kell rettegnie, Cuban inkább építkezik tovább.

Az előző szezonban 33-49-es győzelem-vereség mutatóval zárt a Mavericks

(az elmúlt 17 szezonból mindössze másodszor fordult elő, hogy negatív volt a gárda mérlege), amely a nyári drafton megszerezte Dennis Smith Juniort, aki Rick Carlisle vezetőedző szerint azonnal kezdő lesz. Emellett megegyeztek a klubikon Dirk Nowitzkivel, aki átalakított szerződése után kisebb összegért marad Dallasban, valamint elhozták a Miamitól Josh McRoberts-et.

Harrison Barnes-nak 4 évre 96 millió dollárt fizet Mark Cuban, de nem valószínű, hogy elégedett vele Forrás: AFP/2016 Getty Images/Tom Pennington

Utóbbi kettő azért hosszú távon már nem lesz a Dallas pillére.

A szakmai vezetők ezen szerepeket a fentebb már említett, mindössze 19 éves Smith mellett a 23 éves Nerlens Noelnek és a 25 éves Harrison Barnesnak szánják.