Társoldalunk:

Rákosan is a pálya szélén állt az NFL-edző

2017.07.13. 14:14

Bruce Arians úgy volt vele, hogy ha betegen is, de végigcsinálja a 2016-os szezont az Arizona Cardinals élén.

Megdöbbentő vallomást osztott meg az Arizona Cardinals vezetőedzője, Bruce Arians a kedden megjelent könyvében. A The Quarteback Whisperer, vagyis magyarul körülbelül az Irányítósuttogó című kötetben az edző ugyanis azt is elárulja, hogy a 2016-os szezon végét veserákkal dolgozta végig, és a betegsége ellenére sem hagyta cserben a csapatát. 

Ha minden jól alakul, Bruce Arianst még egy ideig láthatjuk a pálya szélénForrás: AFP/2016 Getty Images/Scott Cunningham

A könyvben olvashatók szerint Ariansnél decemberben diagnosztizálták a legelterjedtebb veserákot, a vesesejtes karcinómát, ő viszont úgy döntött, hogy a hátralévő egy hónapot már végigdolgozza. Az edzőt végül februárban műtötték, és saját bevallása szerint gyógyultnak érzi magát.

„Nagyszerűen érzem magam" – írta Arians a Cardinals holnapján. Újra teli vagyok energiával, és az orvosok is azt mondták, hogy legyőztem a rákot. Készen állok, hogy még legalább egy évet töltsek az NFL-ben, amiből akár lehet több is" – fogalmazott.

A korábban többek közt a Pittsburgh Steelers és az Indianapolis Colts támadókoordinátoraként is dolgozó Bruce Arians számára nem újdonság a rákkal való küzdelem, hiszen korábban már kétszer kezelték ezzel a betegséggel.