Vágólapra másolva!
Minden idők legnagyobb bevételét hozó eseménye lehet a szombat éjszakai Mayweather – McGregor gála. Az összbevételt 630 millió dollárra teszik, ezt a többi közt a jegybevételek, a televíziós közvetítési díjak, a szponzoráció és nem utolsósorban a fogadások teszik ki. Könnyen megeshet, hogy ez a gála felülmúlja a 2015-ös Mayweather – Pacquiao összecsapást is. Az akkor 623 millió dolláros összbevételt generált.

Rutinos vendége a 'Trash Talk' műsornak Share Tusup, aki csütörtökön (augusztus 24.) elsősorban a személyes márkaépítés, az ezzel várhatóan elkönyvelhető üzleti sikerek mentén elemezte a szombat éjszaka sorra kerülő Mayweather-McGregor összecsapást.

Floyd Mayweather és Conor McGregor már készen áll Forrás: AFP/2017 Getty Images/Mike Lawrie

Azt tudjuk, hogy a küzdősportok szerelmesei most megkapják az esélyt, hogy az elmúlt és a mostani éra legjobbjai a szemünk láttára küzdjenek meg egymással.

A presztízsérték elvitathatatlan – a visszatérő Mayweather a saját sportolói hírnevét teszi kockára Shane Tusup szerint.

De a gála üzleti értéke szintén óriási. Tusup a Sport TV 'Trash Talk' műsorának vendégeként elmondta, hogy a vasárnap hajnali gála igazán nem is üzletként működik.

„Normális üzletmenetben ugyanis van egy torta, amelyből a szereplők egyenként kihasítják a saját szeletüket, és a többieknek így kevesebb marad."

Shane Tusup elemezte a szombat éjszaka sorra kerülő Mayweather-McGregor összecsapást Forrás: AFP/Christophe Simon

Mindezt a számokra tovább fordítva: csak a helyszínen,

a Las Vegas-i T-Mobile Arénában húszezer ember lesz jelen, ami majdnem négyezerrel több a híres 2015-ös Mayweather-Pacquiao meccs nézőszámánál.

A tévénézők még elképesztőbb számot tesznek ki. Szerte a világon egymilliárd otthonba ér majd el a küzdelem a UFC elnöke, Dana White szerint. Erre érkeznek a szponzori pénzek: azért, hogy Mayweather kedvenc óramárkája a nadrágjára kerüljön, forintban már egymilliárdnak megfelelő pénzről beszélünk.

A mérkőzés felvezető műsorában a sport- és üzleti értékről egyaránt szó lesz szombaton éjszaka a Sport 1-en, amikor a szakértők közt Shane Tusup mellett ott lesz a híresen McGregor-rajongó Hosszú Katinka is. Ő Shane-en teszteli majd a különböző bokszkesztyűket.