Társoldalunk:

McGregor beleordított Mayweather arcába

2017.08.26. 09:33

Már a mérlegelést is óriási show kísérte a Floyd Mayweather - Conor McGregor meccs előtt. Az évezred összecsapásának kikiáltott mérkőzésen a boksz szabályai szerint küzd meg egymással a majdnem két éve inaktív amerikai ökölvívó, valamint az ír ketrecharcos. A mérlegelésen McGregor tombolt, Mayweather higgadtnak tűnt.

A péntek délutáni mérlegelésen mindketten a 154 fontos súlyhatár alatt voltak. Floyd Mayweather alig lépte túl az elmúlt 10 évben megszokott súlyát és jócskán a nagyváltósúly limitje alatt, 149.5 fonttal (~ 67.8 kg) mérlegelt, míg ellenfele, az ír McGregor 153 fonttal (~69.4 kg) hozta a kötelezőt - írja a profiboksz.hu. A párharcban a rosszfiú szerepét játszó ír kicsit fokozta a feszültséget a farkasszemezés közben, amit Mayweather szinte rezzenéstelen arccal nézett végig.

A találkozón terítékre kerül a WBC külön erre a célra legyártatott öve, a Money Belt is, melynek konkrét sportértéke nincs, ám a 360.000 dolláros, 1.5 kiló arannyal, 3600 gyémánttal, 600 zafírral és 160 smaragddal díszített, krokodilbőrből készült szíj biztosan jól mutat majd a győztes vitrinjében.

Floyd Mayweather (balra) és Conor McGregor arcáról sok minden leolvashatóForrás: AFP/2017 Getty Images/Ethan Miller

 A Las Vegas-i gála közvetítése magyar idő szerint vasárnap hajnali 3-kor kezdődik a Sport TV-n.