Társoldalunk:

NFL: hiába fellebbezett, maradt Elliott hatmeccses eltiltása

2017.09.06. 10:06

Hiába fellebbezett, helyben hagyták a tengerentúli profi amerikaifutball-liga (NFL) egyik legjobb futója, Ezekiel Elliott hat mérkőzésre szóló eltiltását.

A Dallas Cowboys másodéves sztárját még 2016-ban vádolta meg akkori barátnője családon belüli erőszakkal, és bár a rendőrség nem emelt vádat ellene, a liga csaknem egyéves nyomozás után az eltiltás mellett döntött, mondván, megszegte a viselkedési normákat.

A 22 éves Elliott fellebbezett az ítélet ellen, ám az ügyben döntő bíró, Harold Henderson úgy határozott, helyben hagyja a korábbi döntést.

Ez ugyanakkor nem jelenti azt, hogy a futó nem léphet pályára az első fordulóban a New York Giants elleni vasárnapi csoportrangadón, ugyanis a liga korábban engedélyezte neki, hogy azon az összecsapáson - a fellebbezés eredményétől függetlenül - játszhasson.

Ezekiel Elliott nem úszta meg az eltiltástForrás: AFP/2017 Getty Images/Tom Pennington

Az ügynek ezzel még nincs vége, a játékos ugyanis azt kérte a bíróságtól, hogy ideiglenesen tartsák vissza az eltiltását: erről péntekig születik döntés, ami ha Elliott számára pozitív lesz, felfüggesztik a büntetést, és vélhetően az ügy elhúzódása miatt az egész szezonban ott lehet a Cowboysban. Amennyiben számára kedvezőtlen döntés születik, úgy legközelebb a kilencedik játékhéten, november 5-én a Kansas City Chiefs ellen játszhatna.

A tavaly újoncként kiválóan teljesítő Elliottnak kulcsszerepe volt abban, hogy a dallasiak 13-3-as mérleggel zárták az alapszakaszt, s a rájátszásba jutottak. A játékos az alapszakasz során 322 kísérletből 1631 yardot futott (mindkét teljesítménnyel ligaelső volt), s futásaiból 15 touchdownt szerzett, amivel szintén az élmezőnyben végzett.