Vágólapra másolva!
Hamarosan eljöhet az idő, hogy Rebecca Longo bemutatkozzon az Adams State University amerikaifoci-csapatában – de már így is beírta a nevét a sportág történelemkönyvébe.

2017 áprilisában Rebecca Longo aláírt egy papírt, amivel olyat tett, mint előtte egyetlen lány sem. Ő lett az első, aki amerikaifoci-ösztöndíjat kapott egy legalább második divízióban szereplő egyetemtől.

Az amerikai egyetemi bajnokságokat (NCAA) a csapatok erőssége alapján különböző divíziókba sorolják. Longo Divison II-ben szereplő coloradói Adams State University csapatának rúgója lesz - illetve már most is az, de a szezon első két meccsén még Tiago Palm rúgta a hárompontosokat és a jutalomrúgásokat.

Longónak, mint azt az ösztöndíj ünnepélyes aláírásának alkalmából elmondta, fogalma sem volt róla, hogy ő az első, aki amerikaifocis ösztöndíjat kapott - nem mellékesen a kosárlabda-csapatba is kapott egyet.

Edzője, Timm Rosenbach, a korábbi NFL-es irányító nagyon frappánsan fogalmazta meg, hogy miként látja Becca Longo helyét a csapatban. "Én nem úgy nézem ezt a dolgot, hogy fiú vagy lány. A feleségem profi sportoló volt, láttam már ilyet.

Mint az edző mondta, Longo "szerződtetésénél" is ugyanúgy jártak el, mint bármelyik másik játékos esetében. "A Division II-ben csak az számít, hogy mennyire versenyképes valaki, nekem pedig nincs kétségem afelől, hogy ő az.

Pedig nem sok híja volt, hogy az arizonai lányból nemhogy ösztöndíjas nem lesz, de még hobbi sportoló sem. Első éves gimnazistaként ugyanis eltört a sípcsontja, és az orvosok azt tanácsolták neki, hogy tartsa távol magát a sportoktól.

Szerencsére nem tette, és utolsó gimnáziumi évében remek mutatókkal hívta fel magára a figyelmet: 38 extrapont-kísérletből 35-öt értékesített, és még egy 30 yardos mezőnygólt is a kapufák közé küldött. Elmondása szerint azonban a 45 yardos távolság sem okoz neki különösebb gondot