Szexista botrány lett a vége egy NFL-es sajtótájékoztatónak

Carolina Panthers v New England Patriots GettyImageRank1 SPORT AMERICAN FOOTBALL NFL topics topix bestof toppics toppix
FOXBORO, MA - OCTOBER 01: Cam Newton #1 of the Carolina Panthers reacts during the fourth quarter against the New England Patriots at Gillette Stadium on October 1, 2017 in Foxboro, Massachusetts. Maddie Meyer/Getty Images/AFP
Vágólapra másolva!
Cam Newtont meglepte, hogy egy újságírónő szakmai kérdést tett fel neki. Az ügyből komoly szexista balhé kerekedett. 

Ha pikírtek akarunk lenni, akkor legalább amiatt hálásak lehetünk, hogy nem szexbotrány, „csak" szexista balhé köti le az NFL iránt érdeklődők figyelmét. A célkeresztben Cam Newton, a Carolina Panthers quarterbackje és Jourdan Rodrigue riporternő áll. A hölgy Newton csapattársa és egyik célpontja, Devin Funchess útvonalairól (az elkapók futásiránya) érdeklődött, Newton erre válaszul grimaszolt egyet, majd így felelt:

Rodrigue a Twitteren válaszolt, de ő nem volt jó hangulatban:

"Az a véleményem, hogy nem lehet viccesnek találni, ha egy nő útvonalakról beszél. Szerintem nekem ez a munkám."

Steven Drummond, a Panthers szóvivője megpróbálta csökkenteni a feszültséget és mindenkit arról biztosított, a felek már tisztáztak mindent: "Tudom, hogy beszéltek egymással és Cam elnézést kért a szóhasználata miatt."
Csakhogy ez ebben a formában nem volt igaz, legalábbis az újságírónő szerint:

"Lesújtott a véleménye, mert ezzel nem csupán engem kicsinyelt le, hanem számos olyan hölgytársamat is, aki előttem végezte ezt a munkát, illetve aki velem együtt végzi ezt. Nem kért bocsánatot a szavaiért."

Cam Newton nem kért bocsánatot Forrás: AFP/2017 Getty Images/Maddie Meyer

Egy szemtanú elbeszélése szerint Newton és Rodrigue beszélt egymással, amelyben a hölgy már azt is megkérdezte, Newton tényleg komolyan gondolja, hogy a nőknek fogalmuk sem lehet a receiverek útvonalairól. Newton elsőre azt felelte, szerinte ők ezt nem ismerik fel, csak azt látják, ha valaki szabadon áll. A végére azonban állítólag megenyhült kicsit és próbálta csökkenteni első gondolatai súlyát:

"Talán azt kellett volna mondanom, hogy vicces, ha riporterek beszélnek erről. És ha ő tényleg felismeri ezeket, akkor azt kell mondanom, többet tud erről, mint a legtöbb riporter."