Kivégezték a címvédőt az NHL-ben

Pittsburgh Penguins v Chicago Blackhawks GettyImageRank2 SPORT ICE HOCKEY National Hockey League
CHICAGO, IL - OCTOBER 05: Members of the Chicago Blackhawks salute the crowd after w win over the Pittsburgh Penguins in the season opening game at the United Center on October 5, 2017 in Chicago, Illinois. The Blackhawks defeated the Penguins 10-1. Jonathan Daniel/Getty Images/AFP
Vágólapra másolva!
Óriási, 10-1-es pofonba szaladt bele a címvédő Pittsburgh Penguins az NHL 2. játéknapján. A bajnok az előző napon otthon már kikapott a St. Louis Bluestól, ma pedig Chicagóba látogatott és nem úszta meg egy tízes alatt.

Az elmúlt kilenc évben a Chicago és a Pittsburgh összesen hat bajnoki címet nyert az NHL-ben, nyugodtan lehet csúcsrangadónak nevezni ezt a párosítást. Ennek megfelelően szoros meccsre volt kilátás, aztán mészárlás lett a vége. Már a tizedik percben 4-0-ra vezetett a Blackhawks, ekkor kapuscserére szánta magát Mike Sullivan edző, a pihenés szándékával padozó Matt Murray váltotta a kapuban Antti Niemit (aki 2010-ben a Blackhawksszal nyert Stanley Kupát). Segíteni már ő sem tudott, a két csapat 5-0-ás hazai vezetéssel mehetett az öltözőbe az első harmad után.

A szünet után emberelőnyből Phil Kessell révén hamar szépíteni tudott a bajnok, de felzárkózásról nem lehetett beszélni, sőt. A 'Hawks további hármat tett hozzá az előnyhöz ebben a játékrészben, így 8-1-gyel mentek neki a csapatok az utolsónak. A kivégzést ekkor tette teljessé a hazai csapat, Saad és Seabrook góljaival alakult ki a 10-1-es végeremény.

Brandon Saad (20) mesterhármassal tért vissza Chicagóba Forrás: AFP/2017 Getty Images/Jonathan Daniel

Az említett Brandon Saad mesterhármast jegyzett, rögtön az első chicagói meccsén, miután két évet Columbusban töltött. Patrick Kane a gólja mellett szebbnél szebb gólpasszokat osztott ki, szám szerint hármat, nála többet csak Ryan Hartman szerzett, ő 1+4-nél állt meg. A Chicagóból mindössze négyen maradtak pont nélkül. Érdekesség, hogy a Blackhawks egyetlen gólját sem emberfórból szerezte.

Az mérkőzés előtt egy különleges ceremóniával köszöntötték az előző szezon után visszavonuló Bryan Bickellt, aki háromszoros bajnok a Chicagóval, azonban sclerosis multiplex miatt ideje korán szögre kellett akasztani a korcsolyáit.

A nap többi mérkőzésein még két meglepetés született, a Colorado idegenben nyert a New York Rangers ellen, köszönhetően Szemjon Varlamov kapus parádézásának, a Detroit Red Wings pedig győzelemmel avatta fel új arénáját, a Little Caesars Arenát.

Eredmények:

Boston Bruins - Nashville Predators 4-3
Buffalo Sabres – Montreal Canadiens 2-3 – szétlövés után
Ottawa Senators – Washington Capitals – 4-5 szétlövés után
New York Rangers – Colorado Avalanche 2-4
Detroit Red Wings – Minnesota Wild 4-2
Chicago Blackhawks – Pittsburgh Penguins 10-1
Anaheim Ducks – Arizona Coyotes 5-4
Los Angeles Kings – Philadelphia Flyers 2-0