Beveti leukémiás csatárát az NHL-csapat

Toronto Maple Leafs v Tampa Bay Lightning GettyImageRank2 ICE HOCKEY SPORT National Hockey League
TAMPA, FL - MARCH 16: Brian Boyle #24 of the Toronto Maple Leafs and Victor Hedman #77 of the Tampa Bay Lightning look for a loose puck during the first period at the Amalie Arena on March 16, 2017 in Tampa, Florida. Mike Carlson/Getty Images/AFP
Vágólapra másolva!
Szerda esti, Vancouver Canucks elleni mérkőzésén beveti szeptemberben leukémiával diagnosztizált csatárát, Brian Boyle-t, a New Jersey Devils.

Az észak-amerikai profi hokiligában (NHL) szereplő klub azok után döntött így, hogy kidőlt a negyedik sor centere, Kyle Palmieri.

Boyle-nál azt követően diagnosztizáltak krónikus mieloid leukémiát (CML), hogy folyamatos erős fáradtságra hivatkozva nem tudott megjelenni a Devils nyári edzőtáborában. A CML, mint korábbi cikkünkben írtuk, jó eséllyel gyógyítható, a betegek 80 százaléka tünetmentesen éli életét a kezlés után.

A visszatérő:

A Devils egy nehéznek ígérkező, Vancouver mellett Edmontont és Calgaryt is érintő három állomásos nyugat-kanadai túrára indul, és szüksége van a rutinos, 32 éves csatárra. Boyle nyáron írt alá a Devilshez, miután az előző idényben 75 mérkőzésen 25 pontot (13 gól, 12 gólpassz) gyűjtött a Toronto Maple Leafs és a Tampa Bay Lightning színeiben.