Vágólapra másolva!
Sorozatban tizedik győzelmét aratta az észak-amerikai kosárlabda-bajnokság (NBA) alapszakaszában a Boston Celtics: az idényt két vereséggel kezdő, azóta viszont hibátlan massachusettsi gárda ezúttal hazai pályán a Los Angeles Lakers ellen nyert.

A bostoniaknál a teljes idényre kidőlt Gordon Hayward mellett nem léphetett pályára az agyrázkódás gyanújával kezelt Al Horford, ráadásul a hazai csapat a második negyedben a bokasérülés miatt Jayson Tatumot is elveszítette. Ezzel együtt is magabiztosan nyert a Celtics,

Aron Baynes karriercsúcs-beállítást jelentő 21 pontot szerzett, míg Kyrie Irving 19 ponttal zárt.

Aron Baynes volt a Boston Celtics legjobbja Forrás: AFP/2017 Getty Images/Maddie Meyer

A címvédő Golden State Warriors a legutóbbi szezon nagydöntőjének legértékesebb játékosa (MVP), Kevin Durant nélkül is könnyedén nyert a Minnesota Timberwolves ellen. Klay Thompson 28 ponttal - közte hat hárompontossal -, míg Stephen Curry 22 ponttal, valamint nyolc-nyolc lepattanóval és gólpasszal járult hozzá csapata egymást követő ötödik sikeréhez.

A Detroit Pistons sorozatban hatodik győzelmét aratta,

ezúttal az Indiana Pacers volt a szenvedő fél. Andre Drummond 14 pontja mellett 21 lepattanót szedett le.

A New York Knicks vezére, a könyöksérülés miatt hiányzó Kristaps Porzingis nélkül simán kikapott Orlandóban, míg a Miami Heat a korábbi Phoenix-játékos, Goran Dragic idénycsúcsot jelentő 29 pontjával nyert a Suns otthonában.

Eredmények:
Golden State Warriors-Minnesota Timberwolves 125-101
Phoenix Suns-Miami Heat 115-126
Boston Celtics-Los Angeles Lakers 107-96
Detroit Pistons-Indiana Pacers 114-97
Orlando Magic-New York Knicks 112-99