Vágólapra másolva!
Magyar idő szerint szerda hajnalban az észak-amerikai profi jégkorongligában (NHL) a Dallas Stars a Montreal Canadienst fogadta, a mérkőzést végül a hazai csapat nyerte 3-1-re. Az első harmad végén dulakodás alakult ki, köszönhetően annak, hogy a Montreal védője, Jordie Benn keményen leütközte a Dallas csatárát, Jamie Bennt. Akik egyébként nem névrokonok, hanem testvérek.

A Benn-fivérek egészen 2017 februárjáig csapattársak voltak és együtt küzdöttek a Dallas Stars színeiben. A 28 éves Jamie a sikeresebb közülük, junior világbajnok, olimpiai bajnok, 2015-ben ő végzett az NHL kanadai táblázatának élén, azaz ő gyűjtötte összesen a legtöbb gólt és gólpasszt. A két évvel idősebb Jordie ezzel szemben ligaszinten átlagosnak mondható, kemény hátvéd, akiről egy ideig úgy tartották, csak azért tagja a Starsnak, hogy öccse kedvére tegyenek. Az évek során azonban kinőtte magát és egy megbízható bekk vált belőle, aki annyira megtetszett a Montreal Canadiensnek, hogy a kanadai csapat cserélt érte, így a két testvér elszakadt egymástól. Most néztek szembe másodjára a csere óta, Jordie pedig tett arról, hogy az öcskös tudja, hol a helye.

Jamie and Jordie Benn got into it after the whistle during the #Stars and #Habs game. #BrotherlyLove

TSN (@tsn_official) által megosztott bejegyzés,

Érdekesség, hogy az az Aleksz Radulov sietett először Jamie segítségére, aki tavasszal még Jordie csapattársa volt a Canadiensben. Az pedig csak hab a tortán, hogy a Benn-szülők az egész jelenetet a csarnokban, élőben nézhették végig, igaz, később elmondták, természetesen

nem ez volt az első eset a két testvér között.