Vágólapra másolva!
Az észak-amerikai profi hokiliga (NHL) péntek esti játéknapján öt mérkőzést rendeztek, többen pedig mérföldkőhöz érkeztek: a Los Angeles Kings játékosa, Marian Gaborik 1000. mérkőzését játszotta, amelyet góllal ünnepelt korábbi csapata a New York Rangers ellen. A fiatal Jack Eichel pályafutása első mesterhármasát szerezte, de ez sem volt elég a Buffalo sikeréhez.

Az idei szezonra keleti élcsapattá váló Toronto Maple Leafs kisebb hullámvölgybe került decemberben, ezúttal a Detroit Red Wings otthonában kapott ki 3-1-re, igaz, legjobb játékosa, Auston Matthews egy kisebb sérülés miatt hiányzott. Ezzel a Leafs zsinórban harmadik vereségét könyvelhette el, de playoff-helye még így sincs veszélyben.

New Jerseyben fogadta a Devils a mostanra belelendülő Dallas Starst és végül nyert 5-2-re, nagyban köszönhetően a rákot legyőző, ezúttal két gólt és egy gólpasszt szerző Brian Boyle-nak, valamint Cory Schneidernek és az alábbi bravúrjának:

Jubilált a szlovák Marian Gaborik a Los Angeles színeiben, ráadásul egykori klubja, a New York Rangers ellen ellen játszotta 1000. meccsét. Meg is adta a módját egy góllal a második harmadban:

A jó szériában lévő Kings azoban kikapott, miután a Rangers a harmadik harmadban felülkerekedett ellenfelén.

A Carolina a Buffalo vendégeként hozta el a két pontot, miután győzött hosszabbításban annak ellenére, hogy a Sabres fiatal sztárja, Jack Eichel mesterhármast szerzett.

A játéknap utolsó mérkőzésén is ráadás döntött, a Vancouver Sam Gagner góljával gyűrte le a San Josét.

Eredmények:
Detroit Red Wings – Toronto Maple Leafs 3-1
New Jersey Devils – Dallas Stars 5-2
New York Rangers – Los Angeles Kings 4-2
Buffalo Sabres – Carolina Hurricanes 4-5 hosszabbítás után
Vancouver Canucks – San José Sharks 4-3 hosszabbítás után