Társoldalunk:

Öngyilkos lett az egyetemi futballsztár

2018.01.17. 09:52

Holtan találták az egyetemi amerikaifutball-bajnokságban (NCAA) szereplő Washington State irányítóját, Tyler Hilinskit. A jelentések szerint a 21 éves játékos öngyilkos lett és egy búcsúlevelet is hagyott hátra. 

Az irányítót azután találták meg, hogy nem jelent meg a délelőtti edzésen, ezért megnézték a lakásán, hogy minden rendben van-e vele. A rendőrségi jelentés szerint Hilinski fejbe lőtte magát, az okok egyelőre ismeretlenek.

Teljesen meg vagyunk döbbenve. Tyler egy fantasztikus fiatalember volt, akinek mindenki élvezte a társaságát. Az egész egyetem gyászolja őt és imáinkban a családjával vagyunk - mondta Mike Leach vezetőedző.

Tyler Hilinski 21 évet élt, rengetegen gyászoljákForrás: AFP/2017 Getty Images/Sean M. Haffey

Hilinski második évét fejezte be a WSU csereirányítójaként, a következő szezontól pedig övé lett volna a kezdő pozíció. Legemlékezetesebb teljesítménye a szezon második hetében történt, amikor csereként beállva a negyedik negyedben 21 pontos hátrányból vezette 47-44-es győzelemre csapatát a Boise State ellen. A háromszoros hosszabbításba torkolló meccsen 240 yardot passzolt és volt 3 TD-átadása is, lefújás után pedig le kellett támogatni a pályáról, annyira kimerült.

Játékostársai is gyászolják: a csapat másik irányítója, John Bledsoe így emlékezett meg róla:

"Uram, adj Tylernek nyugalmat. Kérek mindenkit, hogy imádkozzon a Hilinski-családért. A mennyország egy különleges személlyel lett ma gazdagabb."

Ha Ön vagy valaki a környezetében krízishelyzetben van, hívja mobilról is a 116-123 ingyenes, lelki elsősegély számot!