Vágólapra másolva!
Tíz mérkőzést rendeztek az észak-amerikai profi jégkorongbajnokság (NHL) csütörtöki játéknapján. Az újonc Vegas Golden Knights idegenben legyőzte a ligaelső Tampa Bayt, a Colorado Avalanche zsinórban nyolcadik sikerét aratta, a Boston a kirobbanó formában lévő Patrice Bergeron mesterhármasával nyert New Yorkban.

Zsinórban második vereségét szenvedte el a ligaelső Tampa Bay Lightning. Ezúttal az újonc Vegast fogadta, amely győzött 4-1-re, így vesztett pontok tekintetében beérte a floridai csapatot az NHL élén. William Karlsson szezonbeli 24. gólját lőtte, Marc-André Fleury pedig 28 lövést hárított, ezzel továbbra is ő a leghatékonyabb kapus a bajnokságban.

New Jerseyben két keleti élcsapat mérkőzött meg, a Washington Capitals látogatott a Devilshez. A csata végül hosszabbításban dőlt el, így a fővárosi együttes is ponttal távozott, de a második pontot Taylor Hallnak köszönhetően a Jersey szerezte meg.

Néhány kilométerrel arrébb a New York Islanders a remek formában lévő Boston Bruinst fogadta és a vendégcsapat nem is kegyelmezett, 5-2-re győzött az utóbbi időben megtáltosodó Patrice Bergeron mesterhármasával.

Patrice x3!!!

NHL (@nhl) által megosztott bejegyzés,

Philadelphiában egy klublegenda előtt tisztelegtek, a Toronto Maple Leafs elleni összecsapás előtt ünnepélyes keretek között vonultatták vissza Eric Lindros 88-as mezét, amelyet innentől senki sem viselhet a Flyersnél. A csapat nem is szerette volna elrontani az eseményt, Sean Couturier góljával hosszabbításban győzött a kanadai klub ellen.

Scoring goals comes easy when you're Sean Couturier. It's even better when it comes in @easportsnhl OT.

NHL (@nhl) által megosztott bejegyzés,

Folytatódik a tavalyi ligautolsó Colorado Avalanche menetelése. Az NHL legjobb formában lévő csapata zsinórban 8. győzelmét aratta a San Jose Sharks ellen, Nathan MacKinnon két góllal és egy gólpasszal, a cserekapus Jonathan Bernier pedig 45 védéssel járult hozzá a sikerhez.

Éledezik a címvédő Pittsburgh Penguins is, amely Los Angelesben tudott győzni, a harmadik számú kapus, Casey DeSmith 28 védést mutatott be. A mérkőzés egyébként valószínűleg nem erről, hanem a Kings játékosának, Dustin Brownnak a tekemutatványáról marad emlékezetes.

Eredmények:
Columbus Blue Jackets-Dallas Stars 2-1 - szétlövés után
New Jersey Devils-Washington Capitals 4-3 - hosszabbítás után
New York Islanders-Boston Bruins 2-5
Philadelphia Flyers-Toronto Maple Leafs 3-2 - hosszabbítás után
New York Rangers-Buffalo Sabres 4-3
Ottawa Senators-St. Louis Blues 1-4
Tampa Bay Lightning-Vegas Golden Knights 1-4
Nashville Predators-Arizona Coyotes 3-2 - szétlövés után
Colorado Avalanche-San Jose Sharks 5-3
Los Angeles Kings-Pittsburgh Penguins 1-3