Társoldalunk:

Beindult az irányítókeringő az NFL-ben, Alex Smith csapatot vált

2018.01.31. 13:41

Ugyan egész Amerika és az NFL Super Bowl-lázban ég, vannak csapatok (kettő kivételével az összes), amik már a jövőre gondolnak. Így tett a Washington Redskins és a Kansas City Chiefs is, amelyek nyélbe ütötték a 2018-as év eddigi legnagyobb üzletét: a KC irányítója, Alex Smith a fővárosba költözik.

A cserének két fő mozgatórugója van: egyrészt a Chiefs a tavalyi újoncbörze első körének 10. helyén az irányító Patrick Mahomesot választotta, aki egy év padozás után készen áll arra, hogy átvegye a csapatot. Smith hiába produkálta karrierje legjobb évét 2017-ben, 33 évesen nem szerepel a Kansas hosszútávú tervei között, Mahomes ezért is került oda. Ráadásul a kiváló szezonnak köszönhetően Smith csereértéke sokat nőtt, ideje volt értékre váltani.

Patrick Mahomes zöld utat kapott Kansas CitybenForrás: AFP/2017 Getty Images/Maddie Meyer

De miért volt szüksége a Redskinsnek egy irányítóra, ha már ott van Kirk Cousins? Nos, pontosan Cousins személye miatt. Ugyanis vele lassan két éve vitában áll a csapat, folyamatosan csak egyéves szerződéseket kap (az úgynevezett franchise taget, amelyet csak úgy rátehet a Washington, a játékos megkérdezése nélkül), hosszabb időre viszont nem sikerült megállapodniuk a feleknek. Az elmúlt két szezon másról sem szólt, minthogy Cousins menni szeretne, vagy hosszabb megegyezést, az új irányító érkezésével pedig úgy tűnik, eldőlt a kérdés: a játékos mehet, amerre lát. 

Smith ára egyébként egy 2018-as harmadikos körös draftjog és a cornerback Kendall Fuller volt.

Kirk Cousinst valószínűleg már nem látjuk többet a Redskins mezébenForrás: AFP/2017 Getty Images/Jason Hanna