Társoldalunk:

Sorjáznak a millió dolláros tétek a Super Bowl esélytelenebb csapatára

2018.02.03. 20:20

Egy nappal az 52. Super Bowl előtt a Las Vegas-i bukmékerek közzétették a két csapatra beérkezett legnagyobb téteket. Fogadni arra kell, amelyik csapattal több pénzt lehet nyerni, de így is meglepő a különbség a Philadelphia Eaglesre és a New England Patriotsra érkező fogadások között.

Aki igazán nagyban játszik, az nem a tutira megy. Legalábbis ez olvasható ki a vasárnapi Super Bowl előtt tett sportfogadásokból. A Las Vegas-i fogadóirodák (a nevadai város az egyetlen az Egyesült Államokban, ahol törvényesen lehet sporteseményekre fogadni) szombaton hozták nyilvánosságra péntek estig elhelyezett legnagyobb téteket.

A listából kiderül, hogy míg a tavalyi Patriots–Atlanta Falcons mérkőzésre csak egy, addig idén négy egymillió dolláros, vagy azt meghaladó fogadást kötöttek. Ráadásul míg egy éve az egymilliós tét a Patsre érkezett, addig ezúttal mind a négy fogadást az Eaglesre kötötték.

Las Vegas örömmel látja a Super Bowlon meggazdagodni vágyókatForrás: AFP/2016 Getty Images/Ethan Miller

A legnagyobb tétet az MGM bukmékereinél tették le, a cég közlése szerint itt "több millió dollárról" van szó. A másik három tétet a William Hillnél helyezték el: két fogadó is 1 millió dollárt tett a Philly győzelmére, ők 1,55 milliót nyerhetnek, míg a negyedik bátor ember 1,6 milliót hagyott a fogadóirodánál abban a reményben, hogy az Eagles legalább 4,5 pontos különbséggel nyer Minneapolisban. 

A hét elején még 6 pontos favorit volt a Patriots (azaz a bukik szerint jó esély volt rá, hogy legalább hat pontos különbséggel nyernek), de szombaton már csak 4,5 pont volt ez az érték, köszönhetően az Eagles-re érkező nagy összegű téteknek, illetve annak, hogy például a Ceasars Palace-nál 70, a William Hillnél pedig 85 százalékban fogadnak a Philly sikerére.

A Patriots győzelmére az MGM-ben tették a legnagyobb tétet, ami nagyjából félmillió dollár. A bukmékerek szerint viszont a fogadások mintegy nyolcvan százalékát rendszerint szombaton és vasárnap kötik meg, de ha a dolgok így maradnak, akkor a ház (azaz a vegasi fogadóirodák) nagyon fognak szurkolni a Patriots sikerének.