Társoldalunk:

Randalírozással és fosztogatással ünnepeltek Philadelphiában

2018.02.05. 16:45

A rajongók Philadelphiában kitörő örömmel fogadták vasárnap este a város amerikaifoci-csapatának első Super Bowl-győzelmét, az utcára tóduló diadalittas tömegből azonban többen randalírozással vezették le a minneapolisi nagydöntő okozta feszültségét.

A helyi lapok tudósításai szerint a bárok megteltek vasárnap este, a diadalt követően pedig elárasztották az utcákat az emberek. Az ünneplés során egy helyen tüzet gyújtottak az aszfalton, s több áruháznak és üzletnek betörték a kirakatait, egyesek pedig kisboltokat fosztogattak azt üvöltve, hogy "mindent szabad".

A vesztes New England Patriots irányítója, az ötszörös bajnok, múlt heti címével háromszoros MVP (a liga legértékesebb játékosa), és majdani Hírességek Csarnoka-lakó is durván megkapta a magáét, amire aligha szolgált rá, azt kiabálták, hogy "B*szd meg, Tom Brady".

A rendőrség és a tűzoltóság egyelőre nem adott ki hivatalos közleményt a károkról. A philadelphiai drukkerek szeretnek és tudnak is ünnepelni, már a Minnesota Vikings elleni főcsoportdöntő után is voltak hasonló jelenetek a város utcáin. És ez még csak az első, nem hivatalos felvonása az ünneplésnek, ugyanis három nap múlva kerül majd sor a hivatalos nyitott buszos, felvonulós parádéra, amelyre több mint kétmillió szurkolót várnak.

A város legutóbb 2008-ban ünnepelhetett hasonló eseményt, akkor a Philadelphia Phillies nyerte meg a profi baseball-ligát, és nagyjából kétmillió fanatikus lepte el az utcákat.

A rivális, a 2001 óta nyolcadik Super Bowlján szerepelt New England Patriots otthonában, Bostonban a győzelemhez szokott rajongók csalódottan vették tudomásul a vereséget, s a helyi rendőrség felvilágosítása szerint a meccset követően békésen mentek haza.

"Egyetlen incidens sem történt, hála Istennek" - mondta egy rendőrségi diszpécser.