Társoldalunk:

Több mint egymillióan ünnepelték a Philadelphia Super Bowl-győzelmét

2018.02.08. 18:54

Több mint egymilló szurkoló ünnepelte csütörtökön a profi amerikaifutball-liga (NFL) idei bajnokát, a Philadelphia Eaglest a Super Bowl-győztes városi parádéján.

A Vince Lombardi-trófeát a klub történetében először elhódító együttes tagjait egy 17 kamionból álló konvoj vitte végig a városon. A menet helyi idő szerint délelőtt 11 órakor indult, és a nyolc kilométeres út a Philadelphiai Szépművészeti Múzeumnál, a Rocky-filmekből ikonikussá vált lépcsőknél ér véget.

Az ünnepséget eredetileg szerdán rendezték volna meg, de a rossz idő miatt egy nappal elhalasztották a szervezők.

Az Eagles játékosait 17 kamionból álló konvoj vitte végig a városonForrás: CrowdSpark/(c) copyright crowdspark.com/Alexander Roman

Az esemény miatt az iskolákban és a közintézményekben munkaszüneti napot rendeltek el, az ünnepségre több száz rendőrt mozgósítottak, ugyanis a Super Bowlt követően az örömtől megvadult drukkerek komoly károkat okoztak.

A város legutóbb 2008-ban ünnepelhetett hasonló sikert, akkor a Philadelphia Phillies nyerte meg a baseball-ligát, és nagyjából kétmillió szurkoló lepte el az utcákat.

A Philadelphia Eagles története első Super Bowl-győzelmét aratta magyar idő szerint hétfőn hajnalban, a csapat Minneapolisban 41-33-ra nyert a New England Patriots ellen.

Világsztárok és egész Philadelphia önkívületben ünnepli a Super Bowlt

A Philadelphia Eagles története első Super Bowlját nyerte magyar idő szerint hétfő hajnalban, amikor 41-33-ra legyőzte a címvédő New England Patriots csapatát minden idők egyik legjobb döntőjében. A mérkőzésen rengeteg minden történt, ami azóta is beszédtéma, de a pályán kívüli események miatt sem lehet unatkozni a lefújás óta, elég csak a Philadelphiában kitört őrületre, vagy a különböző világsztárok reakcióira gondolni.