Társoldalunk:

NBA: LeBron James "új" csapata tönkreverte a legnagyobb riválisát

2018.02.12. 08:36

Az észak-amerikai profi kosárlabdaliga (NBA) legutóbbi játéknapjának rangadóját Bostonban rendezték, ahol két keleti élcsapat, a Celtics és a Cleveland Cavaliers csapott össze. Bár a vendég együttes az utóbbi időben borzasztóan szerepel, ezúttal LeBron James nem bízta a véletlenre és meggyőző fölénnyel vezette győzelemre övéit, elrontva ezzel a hazai legenda, Paul Pierce ünnepi estéjét.

A Cavs olyannyira gyengélkedett a közelmúltban, hogy a szerdai cserestop előtt a vezetőség a játékosok felétől megszabadult, miközben négy új ember érkezett George Hill, Rodney Hood, Larry Nance Jr. és Jordan Clarkson személyében. Ez a kvartett összesen 49 pontot termelt, utóbbi egy olyan triplát is bevágott, ami LeBron James tetszését is elnyerte.

A prímet természetesen James vitte, aki mindössze 28 percet töltött a pályán, de ezalatt 24 pontot, 10 gólpasszt és 8 lepattanót tett a közösbe, egykori csapattársával, a múlt nyáron a Clevelandtől cserét kérő Kyrie Irvinggel pedig jó kis csatát vívott az elején.

Ezúttal persze nem csak a pályára figyelt a TD Garden közönsége. A Celtics ikonja, az előző idény után visszavonuló Paul Pierce 34-es számú mezét ugyanis ezen az estén vonultatta vissza a klub, azaz többé senki nem viselheti ezt a számot. Pierce az összes fontosabb statisztikai mutatóban a legjobb ötben van a patinás klub történetében, 2008-ban bajnokci címet és döntő MVP-díjat ünnepelhetett a csapattal.

Másnak viszont nem örülhetett, a Cleveland ugyanis a középső két negyedet 22 ponttal megnyerte, ami pont elég volt ahhoz, hogy a győzelmet is megszerezze legfőbb keleti riválisa otthonában.

Eredmények:
Charlotte Hornets-Toronto Raptors 103-123
Atlanta Hawks-Detroit Piston 118-115
Boston Celtics-Cleveland Cavaliers 99-121
Indiana Pacers-New York Knicks 121-113
Houston Rockets-Dallas Mavericks 104-97
Minneosta Timberwolves-Sacramento Kings 111-106
Oklahoma City Thunder-Memphis Grizzlies 110-92
Portland Trail Blazers-Utah Jazz 96-115