A Denver triplaesővel áztatta el Milwaukee-t, a Lakers ismét szenved

Dallas Mavericks v Denver Nuggets GettyImageRank2 SPORT BASKETBALL NBA
DENVER, CO - JANUARY 27: Nikola Jokic #15 of the Denver Nuggets confers with head coach Michael Malone while playing the Dallas Mavericks at the Pepsi Center on January 27, 2018 in Denver, Colorado. NOTE TO USER: User expressly acknowledges and agrees that, by downloading and or using this photograph, User is consenting to the terms and conditions of the Getty Images License Agreement. Matthew Stockman/Getty Images/AFP
Vágólapra másolva!
Két mérkőzést rendeztek az észak-amerikai profi kosárlabda-bajnokság (NBA) legutóbbi játéknapján. A Denver Nuggets parádés támadójátékkal győzött Milwaukee-ban, a Minnesota pedig otthon nyert a Los Angeles Lakers ellen, ahol Isaiah Thomas vesszőfutása folytatódott.

A Denver 24 triplát süllyesztett el, amely mindössze eggyel marad el az NBA-csúcstól, a szerb center, Nikola Jokics pedig űrszámokat produkált. 14 dobáskísérletéből 11 volt jó, amivel 30 pontot szerzett, mellette lekapott 15 lepattanót és kiosztott 17 (!) gólpasszt. Utóbbi ligarekord egy centertől, a legendás Wilt Chamberlaint előzte meg. Mondjuk akinek a hátán is van szeme, annak könnyű:

A túloldalon Giannis Antetotounmpo is tripla-duplát ért el, 36 pontot, 13 gólpasszt és 11 lepattanót tett a közösbe, de ez most nem volt elég, a Nuggets ellenállhatatlanul szerezte a pontokat és végül 134-123-ra győzött.

Minneapolisban a Timberwolves szinte végig hátrányban játszott, majd az utolsó negyedet 35-20-ra nyerte, ezzel fordított a Los Angeles Lakers ellen, ahol az új szerzemény, a tavaly 29 pontos átlagot hozó Isaiah Thomas ismét egy vállalhatatlan meccsen van túl, 15 dobásából mindössze 3 volt jó, a végén pedig Jimmy Butler gyönyörűen levédekezte, így elveszítette a meccset a kaliforniai együttes.

Eredmények:
Milwaukee Bucks-Denver Nuggets 123-134
Minnesota Timberwolves-Los Angeles Lakers 119-111