Durant remekelt, de a Golden State megint kikapott

Kevin Durant
WASHINGTON, DC - FEBRUARY 28: Kevin Durant #35 of the Golden State Warriors looks on after defeating the Washington Wizards Capital One Arena on February 28, 2018 in Washington, DC. NOTE TO USER: User expressly acknowledges and agrees that, by downloading and or using this photograph, User is consenting to the terms and conditions of the Getty Images License Agreement. Patrick Smith/Getty Images/AFP
Vágólapra másolva!
Egymás után második mérkőzését veszítette el a címvédő Golden State Warriors az észak-amerikai kosárlabda-bajnokságban (NBA), miután a vasárnapi kikapott a Minnesota Timberwolves vendégeként.

A házigazdák ezzel a győzelemmel megszakították a három találkozó óta tartó nyeretlenségi sorozatukat. Az oaklandiek sztárja, Kevin Durant 39 ponttal rukkolt elő, de a hajrában fontos triplát rontott el.

A tavaly nagydöntős Cleveland utóbbi hat meccséből negyedszer kapott ki, LeBron James 24 pontja kevésnek bizonyult Los Angelesben. A Lakersben Julius Randle karriercsúcsot jelentő 36 ponttal repítette csapatát.

Durant egymaga kevés volt Forrás: AFP/2018 Getty Images/Patrick Smith

A Boston kikapott a vendég Indianától, a Celtics ásza, az olimpiai és világbajnok Kyrie Irving térdproblémák miatt csak egy félidőt játszott. Hasonló okokból nem lépett pályára James Harden, a távollétében a Rockets főként Chris Paulnak és Eric Gordonnak köszönhetően nyerte meg a texasi derbit Dallasban, ők összesen 50 pontot hoztak össze.

A Toronto könnyedén győzött New Yorkban, a kanadaiak sorozatban nyolcadik sikerüket aratták, és utóbbi 16 mérkőzésükből 15-ödször nyertek. A Knicks ugyanakkor hét meccs óta nyeretlen, és utóbbi 16 találkozójából 15-ször kikapott.

Eredmények:
Minnesota Timberwolves-Golden State Warriors 109-103
New Orleans Pelicans-Utah Jazz 99-116
New York Knicks-Toronto Raptors 106-132
Denver Nuggets-Sacramento Kings 130-104
Atlanta Hawks-Chicago Bulls 122-129
Dallas Mavericks-Houston Rockets 82-105
Boston Celtics-Indiana Pacers 97-99
Brooklyn Nets-Philadelphia 76ers 97-120
Los Angeles Lakers-Cleveland Cavaliers 127-113