Vágólapra másolva!
Az észak-amerikai profi jégkorongliga (NHL) legutóbbi játéknapja két szupersztár számára is emlékezetes marad. A Washington Capitals csapatkapitánya, Alekszandr Ovecskin megszerezte 600. gólját, míg a Vegas Golden Knight kapusa, Marc-André Fleury 400. alapszakasz-győzelmének örülhetett.

A Capitals a Winnipeg Jets csapatát fogadta és győzte le 3-2-re hosszabbítás után. A fővárosi együttes első két gólját Ovecskin szerezte, a másodikkal megszerezte a 600. találatát az NHL-ben.

Mindössze a negyedik játékos, akinek ez 1000-nél kevesebb meccsen (990) jött össze, csak olyan legendák, mint Wayne Gretzky (718), Mario Lemieux (719) és Brett Hull (900) tudák gyorsabban élérni.

Ovecskin ezzel a 20. játékos, aki eljutott egyébként 600-ig.

Az orosz szélső vezeti az NHL góllövőlistáját, de szorosan követi őt a Jets fiatal titánja, a finn Patrik Laine, akit sokan épp Ovecskinhez hasonlítanak. Egyébként ő is betalált, ezzel 77 gólnál jár pályafutása során, amivel a harmadik legeredményesebb 20 év alatti játékos az NHL történetében, megelőzte Gretzky-t és Brian Bellowst, már csak Jimmy Carson és Dale Hawerchuk előzik meg. Igaz, sietnie kell, árprilis 19-én betölti a 20-at.

Az újonc Vegas Golden Knights Philadelphiában győzött, Marc-André Fleury pedig a 400. sikerét ünnepelhette, ami rajta kívül mindössze 12 kapusnak sikerült eddig az NHL-ben.

400 wins and only the 13th goalie in NHL history to do it. That is one lovely Flower. ♥️

NHL (@nhl) által megosztott bejegyzés,

Győzött a New York Rangers is, Jimmy Vesey három, Mats Zuccarello két gólt szerzett. Előbbinek ez volt élete első mesterhármasa.

Light the lamp three times why don't ya, @jimmyvesey26.

NHL (@nhl) által megosztott bejegyzés,

A Los Angeles fel tudott állni a padlóról a Blues elleni megsemmisítő vereséget követően és még csak gólt sem engedett a Vancouver Canucksnak, Jonathan Quick 35 védést mutatott be, ezekből az egyik igencsak látványosra sikerült.

We swear to you, it's not as easy as Jonathan Quick makes it look.

NHL (@nhl) által megosztott bejegyzés,

Eredmények:
New York Rangers-Carolina Hurricanes 6-3
Philadelphia Flyers-Vegas Golden Knight 2-3
Washington Capitals-Winnipeg Jets 3-2 - hosszabbítás után
Columbus Blue Jackets-Montreal Canadiens 5-2
Florida Panthers-Ottawa Senators 3-5
Anaheim Ducks-St. Louis Blues 2-4
Los Angeles Kings-Vancouver Canucks 3-0
San Jose Sharks-Detroit Red Wings 5-3