Társoldalunk:

Visszakapja a legjobbját a gödörben lévő NBA-csapat

2018.03.20. 21:13

Stephen Curry a pénteki mérkőzésen térhet vissza sérülése után az észak-amerikai kosárlabda-bajnokságban (NBA) címvédő Golden State Warriors együttesébe.

Az oaklandi gárda a csapatkapitány nélkül hat mérkőzést játszott, melyek közül négyet elveszített. Nem Curry a Golden State egyetlen hiányzó kulcsembere: Kevin Durant és Klay Thompson szintén a közelmúltban dőlt ki, míg Draymond Green a legutóbbi találkozón sérült meg, és csak 11 percet tölthetett a pályán. 

Stephen Curry, az oaklandi bajnokcsapat kapitányaForrás: AFP/2018 Getty Images/Patrick Smith

A Golden State a hétfői játéknapon nagyon megérezte a négy All Star-játékos hiányát: a San Antonio Spurs vendégeként 89-75-re kikapott. A szerzett pontokat illetően ez volt a leggyengébb mérkőzése a címvédőnek a szezonban.

A 30 éves Curry 50 mérkőzésen lépett pályára a 2017/18-as idényben, átlagosan 26,3 pontot dobott, valamint 6,2 gólpasszt adott és 5,1 lepattanót szerzett.

A Warriors legközelebb a pénteki játéknapon az Atlanta Hawks együttesét fogadja. A Golden State 53 győzelemmel és 18 vereséggel a második helyen áll a nyugati főcsoportban a Houston Rockets (56/14) mögött.